VIDEO: Takto jazdíme na červenú. Nakrútili policajti aj vás? Vyjadrite sa k problému v ankete

31.7.2019
0
Jazda na červenú

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti sa počas minulého týždňa zamerali na vodičov áut, konkrétne na ich jazdu na červenú. Niektoré prípady, ktoré zaznamenali, zverejnili aj vo videu. Možno zachytili práve vás. Čo si o jazde na červenú myslíte? Vyjadrite sa v našej ankete.

"Aj takto pravdepodobne vnímali červenú na semaforoch vodiči, ktorých jazda bola zaznamenaná v rámci zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke. Dopravní policajti v Bratislave sa v priebehu minulého týždňa zamerali na porušovanie zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel závažným spôsobom - a to jazdu na červené svetlo svetelnej signalizácie," informovali policajti na sociálnej sieti

Výsledkom ich akcie je aj video, ktoré si môžete pozrieť. Zachytáva dokonca aj kamión, ktorý prechádzal na červenú cez železnicu pri Ivánskej ceste.

V bratislavskom kraji prvom polroku roka 2019 bola nesprávna jazda cez križovatku treťou najčastejšou príčinou dopravných nehôd. "Ide o nerešpektovanie svetelného signalizačného zariadenia a signálu s plným červeným svetlom so znamením STOJ!, dopravných značiek „Daj prednosť v jazde!, Stoj daj prednosť v jazde ! alebo keď prednosť v jazde nevyplýva z dopravného značenia, kedy je vodič povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava. Červená pri prejazde cez železničné priecestie má rovnaký význam," informovali ešte policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?