Vzrastá počet krádeží cievok z výťahov

21.11.2006
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Nové Mesto vzrástol počas uplynulých troch týždňov počet krádeží cievok odkláňacieho magnetu výťahovej kabíny.

Ako uviedla tlačová tajomníčka novomestského starostu Valéria Reháčková, do dnešného dňa bolo odcudzených takmer 30 cievok z obytných domov na uliciach Sibírska, Šancová, Smiková, Kukučínova, Račianska, Riazanská a Jozefa Cígera Hronského.

"Dokonca na posledných dvoch uvedených uliciach došlo ku krádežiam opakovane, ráno boli cievky vymenené a poobede tam opäť neboli. Cievky sú medené, takže ich páchatelia asi odnášajú do zberu. Niektorí ľudia si myslia, že v tomto prípade ide o skúsených páchateľov, ktorí vedia, čo majú robiť," konštatovala Reháčková. Dodala, že napríklad cez víkend 18. a 19. novembra museli pre chýbajúce cievky odstaviť obidva výťahy v jedenásťposchodovom dome na ulici Československých parašutistov 11.

Miestny úrad preto upozorňuje všetkých občanov, aby nepúšťali neznáme osoby do svojich obytných domov. Hodnota jednej cievky s prácou predstavuje takmer 4 000 korún, doterajšiu škodu ohodnotila správcovská spoločnosť Novbyt na 100-tisíc korún.

Páčil sa vám článok?