Policajné kontroly: Zajtra buďte na cestách ostražití, týka sa to aj chodcov

5.3.2018
Polícia na zajtra chystá dopravné kontroly - Policia v akcii
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti v súčinnosti s policajtmi Strednej odbornej školy Policajného zboru majú zajtra naplánovaný spoločný výkon služby. Cieľom tejto formy osobitnej kontroly bude pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na území Bratislavského kraja a disciplínu účastníkov cestnej premávky.

Kontroly budú zamerané na zákaz požívania alkoholu a iných omamných látok, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, odhaľovanie priestupkov páchaných v dynamike cestnej premávky. Policajti  sa budú sústrediť aj na chodcov či cyklistov s osobitným dôrazom na používanie ochranných a reflexných prvkov alebo oblečenia reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti a tiež rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom. Kontroly budú prebiehať v čase od 10.00 do 14.00 hodiny.

„Vodičov zároveň upozorňujeme, že v záujme pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky budú dopravní policajti vo výkone dohľadu nad cestnou premávkou, ale aj v častých osobitných kontrolách na území Bratislavského kraja i naďalej pokračovať," informovala policajná hovorkyňa Mihalíková.

(TS)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie