Žene, ktorá predávala lieky neznámeho pôvodu, hrozí 12 rokov za mrežami

14.2.2018
0
Nelegálna internetová lekáreň

Zdroj: ru-486.eu

Páčil sa vám článok?

Bratislavčanke, ktorá predávala prostredníctvom internetu lieky neznámeho pôvodu, medzi nimi napríklad aj lieky na vyvolanie potratov, hrozí v prípade dokázania viny päť až 12-ročný trest odňatia slobody. Informuje o tom polícia.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry policajného prezídia zadržali podozrivú ženu 1. februára v Trenčíne. Lieky ponúkala prostredníctvom webovej stránky www.ru-486.eu.

Na stránku ponúkajúcu rôzne lieky napriek tomu, že nejde o internetovú lekáreň, upozornil Štátny ústav pre kontrolu liečiv ešte 24. januára. Podľa hovorkyne ŠÚKL Alice Štrbavej zaevidoval na ňu viacero podnetov. Stránka ponúka aj lieky viazané výlučne na lekársky predpis a lieky, ktoré nie sú registrované v SR. „Lieky sú neznámeho pôvodu a nespĺňajú požiadavky zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach. ŠÚKL tak nemôže zaručiť ich kvalitu, účinnosť a bezpečnosť,“ uviedla Štrbavá.

Webstránka nie je podľa jej slov legálnou online lekárňou, ktorá by bola registrovaná ako verejná lekáreň prevádzkujúca internetový výdaj.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie