Dvom Bratislavčanom hrozí za predaj kokaínu až desať rokov za mrežami

11.10.2017

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Policajti tretieho bratislavského okresu pracovali na prípade objasnenia drogovej trestnej činnosti. Výsledkom ich úsilia je zadržanie dvoch Bratislavčanov - 43-ročného Michaela R. a 35-ročného Martina V., ktorým hrozí za predaj kokaínu v prípade preukázania viny až desaťročný pobyt za mrežami.

„Koncom minulého týždňa vykonali policajnú akciu na Riazanskej ulici v Bratislave, ktorá bola výsledkom rozsiahlej operatívno-pátracej činnosti policajtov odboru kriminálnej polície. Pri domových prehliadkach a prehliadkach iných priestorov zaistili policajti v suteréne jedného z obytných domov na Riazanskej ulici a v osobnom motorovom vozidle jedného z obvinených plastové vrecká s bielym práškom. Podľa predbežných výsledkov expertízy zaistený biely prášok zodpovedá približne 143 jednotlivým dávkam drogy – kokaínu, ktorý je podľa zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch zaradený do II. skupiny omamných látok. Na základe zabezpečenia množstva dôkazného materiálu a vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi dvom Bratislavčanom, 43-ročnému Michaelovi R. a 35-ročnému Martinovi V.," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

„Obvinený Michael mal podľa doterajších informácií od presne nezisteného času do dňa 05.10.2017 zadovážiť kokaín, ktorý mal následne po telefonickej dohode sám alebo prostredníctvom obvineného Martina predávať záujemcom v okolí ulíc Riazanská – Vajnorská, ako aj na iných miestach  v Bratislave. Vyšetrovateľ zároveň spracoval na obvineného Michaela podnet k podaniu návrhu na jeho vzatie do väzby. Obvinený Martin je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny hrozí obvineným v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na tri až desať rokov," upresnila Mihalíková, podľa ktorej sa policajti týmto prípadom aj naďalej zaoberajú.

(ts, ars, ilustračné foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?