Fajčiari, vodiči, taxikári. Mestskí policajti rozdávali pokuty

20.7.2017
0

Zdroj: FB MsP

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti sa v stredu zamerali na vodičov zneužívajúcich BUS pruhy, ale aj na fajčiarov na zastávkach.

Vyhradené jazdné pruhy pre mestskú hromadnú dopravu majú slúžiť na jej zrýchlenie. Niektorí motoristi v hlavnom meste ich však využívajú na obchádzanie kolón. Za takéto konanie pokutovali v stredu štyroch vodičov na Saratovskej ulici. „V rámci špeciálnych kontrol sme zistili 75 takýchto priestupkov. Za zneužitie prejazdu cez vyhradený jazdný pruh hrozí vodičovi na mieste bloková pokuta až do výšky 50 eur,“ náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner.

Okrem prejazdu cez vyhradené jazdné pruhy sa mestskí policajti pozreli aj na fajčiarov porušujúcich niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov. Podľa tohto zákona je totiž okrem iného zakázané fajčiť aj na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.  V mestskej časti Lamač tento zákaz v stredu  nerešpektovalo šesť ľudí. Od začiatku roka mestská polícia odhalila 251 prípadov takéhoto konania.

„Sťažnosti od občanov máme aj na neférové poskytovanie služieb v oblasti taxislužby zo strany niektorých taxikárov,“ pokračuje Ivan Lechner. „Preto v rámci služby sa naše hliadky zameriavajú aj na ich kontrolu. V tomto roku sme zatiaľ vykonali 127 kontrol. Pokiaľ v minulosti najčastejšími porušeniami zo strany taxikárov bolo napríklad používanie vozidiel s neovereným taxametrom, prípadne chýbajúcim označením, situácia sa začína zlepšovať. Z vykonaných kontrol sme zistili 36 rôznych závad, pričom 9 z nich sa týkalo používania vozidiel s neovereným taxametrom a 10 označenia vozidla.“ 

(ts, ms)

       

Páčil sa vám článok?