Pri incidente v MHD musela zasahovať polícia a dispečeri

22.10.2013
0
Páčil sa vám článok?

Polícia a zásahová jednotka dispečingu Dopravného podniku Bratislava (DPB) dnes museli zasahovať pri incidente v MHD. V doobedňajších hodinách nahlásil vodič linky 39, že v autobuse má väčšiu skupinu hlučných pasažierov, ktorí svojím agresívnym správaním obťažujú ostatných cestujúcich. Incident sa stal v mieste zastávky "Slovnaft Aréna".

"Polícia výtržníkov vyviedla a spoj sa do premávky zapojil aj s cestujúcimi len s 10-minútovým meškaním," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Dodala, že k zraneniu cestujúcej verejnosti ani k poškodeniu vozidla nedošlo vďaka rýchlemu konaniu zasahujúcich zložiek.

Ako ďalej informovala, skupinka po zásahu polície nastúpila do trolejbusu linky č. 204, za ktorou vykonalo dohľad dispečerské vozidlo, v prípade, že by sa situácia opakovala. Výtržníci však vystúpili na Trnavskom mýte.

"DPB, a. s., si dovoľuje upozorniť cestujúcich, aby v prípade, že sú svedkami takýchto udalostí, hlásili ich vodičom, ktorí z kabíny nemusia incident vždy zaregistrovať. V prípade, že hrozí konfliktná alebo nebezpečná situácia priamo v spoji, odporúčame cestujúcej verejnosti, aby kontaktovala v prvom rade políciu. Tá v súčinnosti s dispečingom DPB dokáže v priebehu niekoľkých minút zasiahnuť a predísť tak možnej vyhrotenej, prípadne ohrozujúcej udalosti," dodala Volfová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?