Traja mladíci v nedeľu na Malom trhu okradli 48-ročnú ženu

1.10.2013
0
Páčil sa vám článok?

Traja mladíci okradli v nedeľu 29.septembra 2013 skoro ráno na ulici Malý trh v Bratislave 48-ročnú ženu. Vzali jej retiazku zo žltého kovu aj koženú peňaženku a tak jej spôsobili škodu predbežne vyčíslenú na 180 eur.

Mladistvého 15-ročného Patrika, 18-ročného Jozefa a 19-ročného Tibora polícia krátko po čine zadržala, Bratislavčanom teraz hrozí až osem rokov za mrežami.

"Po predchádzajúcej vzájomnej dohode Patrik poškodenú zozadu fyzicky napadol, v dôsledku čoho spadla na zem. Počas fyzického útoku jej z krku strhol retiazku zo žltého kovu. Vzápätí k poškodenej priskočil Jozef, ktorý jej z tašky vytiahol koženú peňaženku s osobnými dokladmi a bankomatovou kartou," opísala nedeľňajšie lúpežné prepadnutie bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. So ženou sa podľa nej Jozef naťahoval aj o mobilný telefón, ktorý však počas zápasu spadol na zem. Žena podľa Považanovej neutrpela zranenie.

Mladíci po lúpeži ušli smerom k obchodnému centru na Pribinovej ulici. Na základe nahláseného popisu ich policajti zadržali do pol hodiny od oznámenia na križovatke ulíc Karadžičova a Továrenská. Bratislavčanov už policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva. "Obvineným v prípade preukázania viny hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov. V prípade mladistvého obvineného sa trestná sadzba znižuje na polovicu," podotkla hovorkyňa. Jozef a Tibor sú v cele policajného zaistenia, mladistvý Patrik je stíhaný na slobode.

(TASR)

Páčil sa vám článok?