Ozbrojený Bratislavčan sa mal vyhrážať žene zabitím

27.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

Ozbrojený 41-ročný muž sa mal dnes ráno v byte v Bratislave vyhrážať 30-ročnej žene zabitím a likvidáciou je rodiny. Policajti zistili, že muž má v legálnej držbe krátku guľovú zbraň kalibru 9 mm a automatickú zbraň kalibru 7,62 mm.

Žena, ktorej sa páchateľ vyhrážal, privolala políciu. Po príchode na miesto mužom zákona situáciu komplikovalo to, že sa v byte nachádzala ďalšia osoba, ktorá mohla byť tiež ohrozená.

"Proti podozrivej osobe boli použité donucovacie prostriedky, nakoľko nereagovala na výzvy polície," informoval hovorca bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru František Peczár. Policajti pri zákroku odňali podozrivému zbraň. Následne ho vyzvali, aby vydal aj druhú zbraň. Keďže sa však nenachádzala na mieste, ktoré muž policajtom povedal, v byte vykonajú domovú prehliadku.

Podozrivý Bratislavčan sa v súčasnosti nachádza na policajnom oddelení, pričom poverený policajt s ním vykonáva všetky potrebné úkony pre objasnenie skutku. V prípade prečinu nebezpečného vyhrážania mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?