Sedemnásťročný vodič nabúral do výkladu čerpacej stanice

1.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

Sedemnásťročný vodič osobného auta nabúral vo štvrtok 31. 5. 2012 približne o 23.30 h do výkladu čerpacej stanice v Bratislave. K nehode došlo na Ulici M. Schneidera Trnavského a pravdepodobnou príčinou bolo, že mladistvý vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

"Vodič pri dopravnej nehode neutrpel žiadne zranenia," priblížil František Peczár z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave. Policajti podľa jeho slov na mieste vykonali u mladíka dychovú skúšku zameranú na alkohol, ktorá dopadla pozitívne. "Vodičovi bola nameraná hodnota 1,04 mg/l," doplnil Peczár.

Škoda na aute bola po nehode vyčíslená na približne 4000 eur a na výklade čerpacej stanice na 13.000 eur. "Mladistvému vodičovi bol na mieste odobratý vodičský preukaz," dodal Peczár. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?