Správy z podsvetia 10/2001

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA MÁNESOVOM NÁMESTÍ v jednom z bytov urobila nožnicami dieru do boku 51-ročnému Milanovi D. jeho o dva roky mladšia družka Flávia K. Žena posilnená riadnou dávkou alkoholu prišla do bytu a s druhom sa pohádala. Nasledovali vyhrážky smrti, fyzický útok a nakoniec nožnicový výpad Flávie. Konflikt agresívnych partnerov sa na mieste pokúsili urovnať bratislavskí policajti, ktorým sa to podarilo až po miernom násilí. Zraneného muža odviezli na nemocničné ošetrenie a agresívna Flávia skončila na policajnom oddelení.

NA HLBOKEJ ULICI prepadol vo dvore nemocnice 89-ročnú babičku 20- až 30-ročný muž štíhlej postavy. Najprv do nej strčil a potom sa jej pokúšal vytrhnúť z ruky kabelku. Keďže ju stará pani pevne držala v ruke, ťahal ju po chodníku, kým sa mu nepodarilo jej ju vziať. Myslel si, že v kabelke má poklad, keď o ňu tak bojovala. Jej pokladom bolo tristo korún. Babička s odretými kolenami sa bude liečiť asi sedem dní.

NA JEDĽOVEJ ULICI zadržala Národná protidrogová jednotka 49-ročného Ivana Ž. z Dolných honov. Pri prehliadke jeho Škody Fabia našli vrecko, v ktorom bolo takmer 100 gramov heroínu s koncentráciou 21,4 percenta. Vyšetrovateľ ho obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok.

NA PRIBINOVEJ ULICI prepadol neznámy muž 19-ročného mládenca. Pristúpil k nemu zozadu, a keď sa mladík otočil, útočník ho udrel do tváre. Keď spadol na zem, páchateľ mu zobral hodinky, mobil a prenosný CD-prehrávač. Spôsobil mu nielen škodu za 23 500 korún, ale aj zranenia, z ktorých sa bude liečiť 21 dní.

V PARKU NA RAČIANSKEJ ULICI prepadli dvaja neznámi páchatelia 19-ročného Bratislavčana a jeho rovnako starú spoločníčku. Pod hrozbou použitia pištole im zobrali peňaženky, mobilné telefóny a chlapcovi aj fotoaparát. Spôsobili im škodu za 4500 Sk.

V POLUS CITY CENTRE ukradli vozidlo Volkswagen Caravan tmavomodrej farby v hodnote 600-tisíc korún. Vo vozidle mal štátny príslušník Chorvátska značkové oblečenie, ktorého cenu odhadol na asi 48 500 korún. Vozidlo polícia našla v garáži na Estónskej ulici, samozrejme, už bez oblečenia, s poškodeným uzamykacím mechanizmom dverí a so stopami násilia na štartéri.

V ZÁHRADKÁRSKEJ OBLASTI ŽABÍ MAJER prepadol neznámy mladík 31-ročnú ženu. Chytil ju surovo za krk, tlačil ju ku stromom a vyhrážal sa jej, že ak mu nedá náušnice, retiazku a peniaze, tak ju zabije. Pani Anna ho zo strachu o svoj život poslúchla, a tak jej šperky, ktorých hodnota je asi 4600 korún, a dvadsať korún v hotovosti, skončili vo vrecku lupiča. Na rozlúčku do nej sotil a ušiel. Policajti sa vydali po jeho stopách a o dve hodiny hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky predviedla zo železničnej ubytovne podozrivého nezamestnaného, už trestaného 18-ročného Košičana Petra M. Na základe predložených dôkazov ho vyšetrovateľ obvinil z trestného činu lúpeže.

NA POPRADSKEJ ULICI na zastávke MHD lúpežne prepadli dvaja nenámi muži 20-ročného Bratislavčana. Jeden z nich ho surovo kopol do tváre a z rky mu vytrhol ruksak. Mladý muž prišiel o doklady, discman, 70 korún a ďalšie osobné veci. Z prepadu vyviazol s ľahkým zranením a trinásťtisícovou škodou.

(ver)

Páčil sa vám článok?