Správy z podsvetia 09/2001

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA HEYDUKOVEJ ULICI vykradol byt 46-ročného Bratislavčana zatiaľ neznámy zlodej. Ukradol dva starožitné obrazy, 25 tisíc USD, 32 tisíc DEM, 50 tisíc Sk, dva dámske kožuchy, množstvo koženého ošatenia, fotoaparát a kameru značky Sony, laptop a CD prehrávač. Vlamač si počínal veľmi opatrne, pretože po sebe nezanechal prakticky žiadne stopy. Spôsobil škodu za vyše tri a pol milióna korún.

NA OBCHODNEJ ULICI pri zadnej časti hotela Fórum prepadol muž s vytetovaným hákovým krížom na jednom z prstov pravej ruky, hovoriaci slovensky s juhoslovanským prízvukom, 14-ročného chlapca. Chytil ho za rukáv bundy so slovami, aby mu dal retiazku. Vraj mu to len hovorí, pretože si dal „koks" (kokaín), a preto má dobrú náladu. Chlapcovi tiež povedal, že keby si „koks" nedal, tak by mal zlú náladu a devinou by mu odstrelil hlavu. Chlapec si odopol retiazku a dal mu ju. Po lúpežníkovi polícia pátra.

NA VELEHRADSKEJ ULICI vykradol neznámy vlamač budovu, v ktorej sídlia firmy Simsite, Aurea a Interiéry M. Masič. Zatiaľ je známe, že odstránil kovovú mrežu na prízemnom okne dvojposchodovej budovy, ktorým vliezol dnu. Z kancelárií firmy Simsite zmizlo 9 počítačov, tlačiareň a kľúče od firemného Renaultu Clio, na ktorom sa spolu s korisťou vlamač odviezol. Majiteľom firmy Simsite vznikla škoda vyše 800 tisíc korún. Pracovníci firmy Aurea prišli o dva počítače, cenný obraz a kazetu so syntetickými kameňmi, čím firma utrpela škodu 450 tisíc korún. Firme Interiéry M. Masič chýba zasa kovová pokladnička s 18-tisícovou hotovosťou, ktorú páchateľ vzal z vylomenej ohňovzdornej skrine.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovala 25-ročného vodiča zeleného auta značky BMW 320 D. Policajtov upútal náklad v aute - prístrojový panel z iného auta, profesionálny vyťahovač zámkov, vysielačky značky Motorola, rôzne náradie a väčšie množstvo svietidiel. Ako policajti zistili, veci pochádzali z vozidla Škoda Octavia, zaparkovaného na Moldavskej ulici, ktoré zlodeji z bavoráka Mário V. (25), Richard M. (32) a Orest M. (22) len krátko predtým vykradli. Zlodejov predviedli na policajný útvar.

NA PANKÚCHOVEJ ULICI neznámy páchateľ niekoľkokrát vystrelil z pištole na 22-ročného Bratislavčana. Zasiahol ho do pravého stehna. Poranený mladý muž mal aj kus šťastia - šlo o čistý priestrel, z ktorého sa bude zotavovať asi dva týždne. Prípadom sa zaoberá Okresný úrad vyšetrovania Bratislava V.

NA STROMOVEJ ULICI zadržali príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky skupinu dvadsiatich Afgancov spolu so štyrmi prevádzačmi. Nelegálnych migrantov polícia objavila pri kontrole nákladného priestoru preťaženej dodávky Citroen, ktorej vodičom bol 29-ročný Ľudovít T. Po odhalení cudzincov začali policajti pátrať po osobnom Peugeote, ktorý pri príchode polície prudko odštartoval z blízkosti dodávky. Automobil aj s posádkou policajti objavili neďaleko na Pražskej ulici, odkiaľ pozorovala, ako dopadne kontrola polície. V automobile sa nachádzal 34-ročný Alexander V. a spoločnosť mu robili dvaja 15- a 16-roční chlapci. Zadržaní muži a chlapci polícii priznali, že Afgancov chceli previesť cez zelenú hranicu do Rakúska.

(ver)

Páčil sa vám článok?