Správy z podsvetia 06/2001

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA STAREJ VAJNORSKEJ CESTE v čínskom sklade došlo k bitke medzi občanmi čínskej národnosti. Údajne asi štrnásti Číňania kovovými tyčami napadli svojich dvoch súkmeňovcov, ale keď sa blížili policajné hliadky, rozutekali sa. Jeden zranený bol prevezený do nemocnice, kde si ho ponechali na pozorovanie, jedného podozrivého z útoku predviedli na policajné oddelenie. Prípad preverujú.

NA NEVÄDZOVEJ ULICI v nákupnom stredisku Jadran pri výbuchu granátu RG-4, aký je aj vo výzbroji Armády SR, zahynul 33-ročný Zoran B. zo srbského Lukovca. Polícia sa najprv domnievala, že išlo o 34-ročného občana Bosny a Hercegoviny Marka K., lebo nebohý mal jeho pas. Podľa polície chcel zrejme granát pripevniť o zábradlie na terase reštaurácie na prvom poschodí Jadranu a k výbuchu došlo z dôvodu neodbornej manipulácie. Detonácia Zorana B. smrteľne zranila a tlaková vlna ho zhodila z terasy na zem. Motívom činu bolo pravdepodobne vybavovanie účtov v kriminálnom podsvetí. Vyšetrovateľ prípad kvalifikoval ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

V ZÁHRADKÁRSKEJ OSADE v Prievoze našla policajná hliadka strelou do hlavy zavraždeného skrčeného v kaluži krvi 38-ročného Emila G., Bulhara so slovenským občianstvom. Muža, ktorý pracoval ako automechanik, zavraždil zatiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne jednou strelou do zátylku. Obhliadajúci lekár však nevylúčil viac strelných rán, nakoľko polícia na mieste činu objavila tri nábojnice. Motív vraždy zatiaľ polícia nepozná. Emil G. nepatril do žiadnej zo skupín miestneho podsvetia, polícia však jeho styky preveruje.

NA MARIÁNSKEJ ULICI traja neznámi lúpežníci prepadli dvoch mladých Bratislavčanov - 18-ročnú Zuzanu a 20-ročného Romana. Jeden z páchateľov ich ohrozoval nožom a ďalší od nich žiadal peňaženku, ktorú mu nakoniec dali. Nezaháľal ani tretí páchateľ, ten ich okradol o mobilné telefóny. Lúpežníci im celkovo spôsobili škodu za 21 000 korún.

NA JEDĽOVEJ ULICI našla policajná hliadka u 29-ročného Juraja S. igelitové vrecko s obsahom hnedého prášku a dvadsať skladačiek s touto látkou. Expertíza potvrdila podozrenie kriminalistov, že ide o heroín s hmotnosťou vyše štyroch gramov. Vyšetrovateľ Juraja S. obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných látok a zároveň navrhol jeho vyšetrovaciu väzbu.

NA BOHÚŇOVEJ ULICI v záhrade rodinného domu, ktorý patrí 41-ročnému Pavlovi Š., explodoval nástražný výbušný systém. Neznámy páchateľ jeho výbuch inicioval stene domu. Pri výbuchu, našťastie, nebol nikto zranený. Majiteľovi vznikla len menšia škoda, ktorá bude vyčíslená dodatočne. Na mieste činu našli policajti zvyšky zápalnej šnúry a iniciátora. Pod vstupnou bránou bola vsunutá obálka, v ktorej sa nachádzal náboj kalibru 9 mm.

NA PANÓNSKEJ CESTE prepadol obsluhu čerpacej stanice Benzinol zatiaľ neznámy páchateľ. Dvoch pracovníkov Jozefínu B. a Vladimíra Š. ohrozoval pištoľou, ženu potom napadol a zhodil na zem a jej kolegu donútil odísť do pokladne. Keď ju čerpadlár otvoril, lupič odtiaľ vzal približne 50 000 korún a ušiel. Polícia ho nevypátrala ani za pomoci služobného psa.

(ver)

Páčil sa vám článok?