Na nočných diskotékach nalejú aj deťom

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na policajnú stanicu Petržalka - sever si museli po jednej júlovej kontrole nočných diskoték prísť po svoje neplnoleté a alkoholom omámené ratolesti rodičia troch chlapcov a štyroch dievčat.

Deti našli policajti v podniku na Farskej ulici okolo pol druhej po polnoci v jeden júlový víkend - nie je to celkom výnimočná udalosť, aspoň podľa vyjadrenia, ktoré nám poskytla Margita Putzová, koordinátorka oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu sociálnych vecí z pracoviska Bratislava V. Dokonca aj jeden z „klientov“ tej noci nebol M. Putzovej neznámy: „V najnovšej kauze v jednom prípade ide o rodinu, ktorá je nám známa a je pod dohľadom nášho pracoviska. Nezávisle od udalosti v Lakote sme prijali potrebné opatrenia, ktoré sa riešia súdnou cestou.“

M. Putzová nás tiež informovala, že väčšina z týchto detí nebola z Petržalky, ale piati, ktorí sem zrejme dochádzajú pravidelne z neslávne známeho drogového Pentagonu vo Vrakuni. Ubytúvajú sa u známych a príbuzných v dome na Čapajevovej ulici 3, čo je takzvaný sociálny dom. Podľa názoru pracovníkov úradu na ochranu mládeže medzi príčinami pretrvávania tohto stavu je aj nedostatočná koordinovanosť príslušných štátnych orgánov, samosprávy a polície, ako aj nízky postih majiteľov podnikov, kde mladistvým bez problémov nalievajú alkohol.

Páčil sa vám článok?