Pracovníčka magistrátu nedopatrením povolila zriadenie terasy na parkovisku

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pre občanov panelákov na Šintavskej ulici sa koncom mája nečakane zmenila časť parkoviska pred jedným z domov na letnú kaviareň, pričom okrem troch riadnych parkovacích boxov zmizol aj jeden pre zdravotne postihnutého vodiča.

Náš čitateľ privolal na pomoc aj políciu, ale štátni policajti aj v spolupráci s mestskými zistili iba to, že majiteľ má na zriadenie letného sedenia povolenie. Nevydala ho však miestna časť, ale bratislavský magistrát.

Náš čitateľ sa teda obrátil našu redakciu i magistrát so žiadosťou o nápravu, pričom sa odvolával najmä na rapídny nedostatok parkovacích miest v lokalite a obmedzenie pohybu matiek s deťmi či seniorov. Vyjadril tiež začudovanie nad tým, že sa takéto povolenie vydá bez predbežnej a následnej kontroly prenajatého priestoru, ale aj presvedčenie, že sa vec rýchlo dá do poriadku.

Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová na otázku našich novín okamžite odpovedala, že o probléme vedia a že pravdu má náš čitateľ: „Žiaľ, magistrát vydal povolenie na zriadenie letnej terasy na mieste, ktoré slúži na parkovanie.“ Podľa hovorkyne sa chyby dopustila pracovníčka, ktorá agendu na povolenie letnej terasy pripravovala, a nepreverila si skutkový stav. „Magistrát sa ospravedlňuje dotknutým občanom a ubezpečuje ich, že už robí všetky kroky na to, aby sa obnovila pôvodná situácia,“ pokračuje hovorkyňa. Podľa jej slov magistrát verí, že podobné chyby sa budú opakovať v čo najmenšej miere - verejnosť zasa dúfa, že aj iné chyby sa podarí odstrániť rovnako rýchlo a bezbolestne.

Páčil sa vám článok?