Správy z podsvetia 21/2001

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA FÁNDLYHO ULICI ukradli zo záhrady rodinného domu nemeckého ovčiaka, 58-ročnému pracovníkovi zastupiteľského úradu USA na Slovensku. Majiteľovi spôsobil zlodej škodu za 20-tis. korún.

NA MICKIEWICZOVEJ ULICI vo Fakultnej nemocnici spozoroval vrátnik 33-ročného Pavla pri pokuse vyniesť papierovú škatuľu, a tak privolal políciu. Policajti našli v škatuli rôzne keksy, kávu, tyčinky, pečivo, salámu, klobásy a zopár džúsov. Vzápätí sa zlodej hliadkam priznal, že všetko ukradol v predajni potravín, na ktorej rozbil výklad.

NA SÚ?AŽNEJ ULICI vykradol neznámy páchateľ byt 70-ročnej majiteľky. Vyliezol na balkón na prvom poschodí, vytlačil okienko na WC a vnikol dnu. Z bytu odcudzil asi 120-tis. korún, 200 nemeckých mariek, 1000 forintov, osem prsteňov a dve zlaté retiazky. Majiteľke spôsobil škodu za 200-tis. korún.

NA OSADNEJ ULICI vychádzal z vchodu jedného z domov 22-ročný Róbert so svojím violončelom. Keď si všimol hliadku pohotovostnej motorizovanej jednotky, pridal do kroku. Hliadka sa ho preto rozhodla skontrolovať, pričom sa Róbert snažil odhodiť alobalové šulčeky. Ako sa zistilo, každý šulček obsahoval 10 až 15 gramov kokaínu. Róbert sa priznal, že občas kokaín užije.

V PODCHODE NA TRNAVSKOM MÝTE prepadli 29-ročného Bratislavčana dvaja neznámi útočníci. Jeden z páchateľov ho oslovil a následne udrel otvorenou dlaňou po tvári a chytil ho zozadu oboma rukami okolo pása, druhý ho trikrát kopol do hlavy. Lúpežníci mužovi ukradli mobilný telefón v hodnote 6000 korún a ušli smerom k bývalým kúpeľom Centrál.

NA ULICI ZÁTIŠIE si pri garážach policajti všimli Škodu Fabiu, v ktorej sedel za volantom 26-ročný Erich a ku ktorej sa ponáhľal 25-ročný Igor s dvoma visacími zámkami. Na miesto sa presunuli aj ďalšie hliadky polície, ktoré boli vyslané do ulíc už predtým kvôli krádeži Volkswagenu Golf na Červeňovej ulici. Policajti kontrolovali, či niektorá z garáží nie je otvorená a zistili, že jedna je odomknutá. V nej stál ukradnutý Volkswagen. Obaja mladí muži mali čo vysvetľovať.

NA GESSAYOVEJ ULICI lúpežne prepadol 18-ročný Ladislav R. rovnako starého Ernesta S. Najprv od neho žiadal, aby mu dal zlatý prsteň. Keď Ernest odmietol, Laco ho fyzicky napadol a prsteň mu strhol z ruky. Ernest utrpel okrem škody 5600 korún aj zranenie s liečením asi sedem dní.

NA BIELORUSKEJ ULICI si hliadka polície všimla posádku odstaveného Volkswagenu Golf. Keď mladíci zbadali policajtov, auto rýchlo opustili. Onedlho sa 24-ročný Radej z okresu Dunajská Streda a 35-ročný Peter z Bratislavy vrátili a chceli s autom odísť. Štartovali podozrivým spôsobom - mimo spínacej skrinky. Počas ich neúspešných pokusov naštartovať však už pri nich stáli policajti. Pri kontrole zistili, že mladíkom chýbajú doklady. Vyšetrovanie ukázalo, že auto ukradli tri dni predtým.

NA CYPRICHOVEJ ULICI pri garážach sa krikom a volaním o pomoc snažila zbaviť útočníka 22-ročná Klaudia. Pomoc prišla okamžite v podobe policajných hliadok a služobnej kynológie. O 55-ročnom Ivanovi, ktorý ju držal za ruku, Klaudia tvrdila, že ju chce znásilniť. On zas, že ho ona pred časom okradla. Vysvetľovanie pokračovalo na polícii.

(ver)

Páčil sa vám článok?