Správy z podsvetia 22/2001

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA MARIÁNSKEJ ULICI PRED CRYSTAL BAROM sa stala vražda. Iba 23-ročný Bratislavčan Peter J. ostal ležať na chodníku po tom, čo padlo niekoľko výstrelov. Polícia potvrdila, že vrah strelil obeti do úst. Dvoch Bratislavčanov vo veku 24 a 25 rokov zadržali na Olejkárskej ulici v osobnom aute značky Mercedes, v ktorom unikali z miesta činu a v ktorého kufri viezli mŕtvolu mladíka. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu vraždy.

NA ŽIŽKOVEJ ULICI zasahovala hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky po tom, čo ju privolala 34-ročná bezdomovkyňa, ktorá povedala, že po predchádzajúcej hádke jej priateľ, 44-ročný bezdomovec, podpálil provizórnu drevenú búdu, kde spolu prespávali. Žena zároveň uviedla, že v búde mohlo ostať jedno z jej maloletých detí. Policajtom v služobnom zákroku bránil pes, ktorého so súhlasom jej majiteľky zastrelili. Našťastie informácia o dieťati, ktoré mohlo byť v búde, sa nepotvrdila. Policajti podpaľača zadržali v centre Bratislavy.

NA DRIEŇOVEJ ULICI v bare hotela Junior pri Štrkoveckom jazere sa strieľalo. Ochrankári vyviedli po predchádzajúcej hádke von nespratníkov, z ktorých jeden pri postrkovaní pred hotelom spadol, no odrazu vytiahol spod bundy zbraň a začal strieľať. Pritom zasiahol do nôh troch ochrankárov - otca a jeho dvoch synov vo veku 22 a 24 rokov.

NA BULHARSKEJ ULICI v reštaurácii sa nevedel vmestiť do kože 35-ročný Štefan R. z Bratislavy. Obťažoval hostí a robil výtržnosti a keď ho na nevhodné správanie upozornil hosť - policajt mimo služby, ktorý sa aj riadne legitimoval, Štefan R. vytiahol svoju legálne držanú pištoľ, namieril ju na policajta a hrozil mu, že mu strelí do brucha a prestrelí mu kolená. Na dôkaz toho, že to myslí vážne, ho udrel zbraňou po tvári. Za pomoci ostatných hostí však výtržníka odzbrojili a odovzdali policajnej hliadke.

NA MESTSKEJ ULICI kukláči pri domovej prehliadke v byte 34-ročného Bratislavčana našli 80 použitých injekčných striekačiek, necelý gram heroínu, o niečo viac metamfetamínu a marihuanu. Muž, ktorého vyšetrovateľ obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok, skončil vo väzbe, pretože polícia po ňom už pátrala pre iný trestný čin. Za drogy mu hrozí väzenie od dvoch do ôsmich rokov.

NA JUNÁCKEJ ULICI na parkovisku pred Polus City centrom zatiaľ neznámy páchateľ zbohatol o takmer 40-tisíc korún. Hlásenie o lúpeží prijala polícia na linku 158. Neznámy útočník mal na vozidle Daewoo Matiz otvoriť predné pravé dvere a prekvapenej vodičke nastriekať do očí štipľavú tekutinu. Potom jej vzal kabelku, ktorú mala položenú na zadnom sedadle. Okrem osobných vecí za viac ako 9000 korún v nej obeť mala aj 30-tisíc korún z firmy, v ktorej pracovala. Páchateľ je na úteku, na prípade pracuje Okresný úrad vyšetrovania Bratislava III.

NA DUDVÁŽSKEJ ULICI traja muži vydierali 38-ročného Bratislavčana. Násilím ho vtlačili do auta a odviezli ho na hrádzu Dunaja. Tam ho fyzicky napadli a pod hrozbou zastrelenia od neho žiadali milión korún. Muž tlak vydieračov nezniesol, preto im sľúbil 400 000 korún a splatenie istého colného dlhu. Potom však prípad ohlásil na polícii, ktorá násilníkov zadržala. Vyšetrovateľ ich obvinil z vydierania, za ktoré im hrozí až 12 rokov väzenia.

(ver)

Páčil sa vám článok?