Na hrádzi si bezpečnosť strážte sami

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Práve v čase, keď sme pripravovali do tlače článok o rizikách číhajúcich na korčuliarov a cyklistov na petržalskej hrádzi, sa tu stala ďalšia veľmi nepríjemná nehoda.

Manželka nášho čitateľa (meno máme v redakcii) tam za dosiaľ nevyjasnených okolností spadla - podľa lekárov „nekontrolovaným pádom dozadu“, čo nasvedčuje predchádzajúcemu kontaktu s inou osobou. Pri páde jej praskla lebka a následne dostala opuch mozgu. Do nemocnice ju doviezli so stratou pamäti a postupne prestávala celkom komunikovať. Desať dní strávila na oddelení intenzívnej starostlivosti. Hoci dnes už rozpráva, na okolnosti nehody si nevie spomenúť.

Manžel zranenej chce touto cestou poďakovať všetkým, ktorí mu v nedeľu 14. mája tesne popoludní pomáhali pri záchrane manželky a privolaní lekárov. Zároveň prosí prípadných svedkov, aby pomohli objasniť okolnosti nehody.

Nielen v jeho mene prosíme, aby sa redakcii prihlásili cyklisti alebo korčuliari, ktorí sa v nedeľu 14. mája tohto roku medzi 12.15 a 12.30 nachádzali na petržalskej hrádzi medzi bufetom Na Obrátke a bufetom Na Poldri a stali sa očitými svedkami ťažkého pádu osamelej korčuliarky (blondínka nižšej postavy, vek nad 45, oblečené mala svetlobéžové šortky a pruhované oranžové tričko, bez prilby). Pred tým, ako došlo k nehode, smerovala k bufetu Na Obrátke. Vzhľadom na to, že korčuliarka pre čiastočnú stratu pamäte sama nie je schopná podať vysvetlenie, snažíme sa jej rodine pomôcť získať informácie ako k pádu došlo, respektíve, čo mu predchádzalo.

Svoje svedectvo nám zatelefonujte na tel.: 5441 6473, alebo pošlite na adresu redakcia@ba-noviny.sk.

Ťažkých úrazov na hrádzi pribúda, preto aj touto cestou vyzývame všetkých návštevníkov dunajskej hrádze k maximálnej vzájomnej ohľaduplnosti a k noseniu ochranných prílb.

Páčil sa vám článok?