Správy z podsvetia 22/2000

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA KRIŽOVATKE GUNDULIČOVEJ A ŠTEFÁNIKOVEJ ULICE traja zákazníci počas jazdy napadli taxikára. Roztrhli mu retiazku a vyhrážali sa mu bitkou v prípade, že ich nezavezie tam, kde oni budú chcieť. Taxikárovi sa podarilo z auta ujsť a privolať políciu. Hliadka v okolí na základe opisu, ktorý jej poskytol taxikár, zadržala 40-ročného Miloša F. z okresu Žilina, ktorý neskôr vyzradil aj mená spolupáchateľov.

NA BJÖRNSONOVEJ ULICI hrozil zlynčovaním dieťaťa lupič 31-ročnej mamičke, ktorá sa tam prechádzala so svojou malou, ani nie trojročnou dcérkou. Páchateľ žiadal od ženy peňaženku a v prípade, že mu nevyhovie, chcel použiť nôž proti jej dcére. Mamička lupičovi vyhovela, peňaženku mu vydala a lupič sa dal na útek. Bratislavčanka však po lúpeži zastavila hliadku polície, oznámila im nepríjemnú udalosť a dala presný popis páchateľa. Policajti začali pátrať po blízkom okolí a muža zodpovedajúceho popisu sa im podarilo zadržať v parku na Račianskom mýte. Zadržaného 49-ročného Mariána M. už prevzal vyšetrovateľ.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI v reštaurácii Zora hliadka kontrolovala 48-ročného Bratislavčana Jozefa S. Muž policajtom pri kontrole dobrovoľne vydal 8,1 gramu heroínovej zmesi. Poputoval do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do väzby, kam už na druhý deň po súhlase sudcu Jozefa S. eskortovali.

NA ŠALVIOVEJ ULICI zasahovala hliadka polície po tom, čo občania hlásili na linku 158 vlámanie do auta. Policajti priamo na mieste zadržali dvoch Bratislavčanov vo veku 20 a 25 rokov. Mladíci vyrabovali zaparkovanú bielu Škodu Felícia. Hliadka konštatovala poškodenú zámku na dverách, vnútri chýbalo autorádio, káble k nemu boli prerezané. Jeden zo zadržaných mužov sa neúspešne snažil zahodiť puzdro z autorádia. Obaja skončili na policajnom oddelení.

NA BANŠELOVEJ ULICI doslova za pár minút vykradol neznámy páchateľ Audi A4, ktoré tam zaparkoval vodič z okresu Galanta. Nezisteným spôsobom odistil ľavé predné dvere a z batožinového priestoru ukradol dva kožené kufríky. Bolo v nich vyše 100 tisíc korún v hotovosti, firemné doklady a pištoľ s 10 nábojmi.

NA AMBROVEJ ULICI vykradli rodinný dom patriaci 54-ročnému Bratislavčanovi. Vlamač sa dnu dostal cez balkónové dvere, ktoré vypáčil. Ukradol 153 tisíc Sk, 1000 DEM, 6300 ATS, 50 GBP, 10 USD a 500 Kč, ako aj niekoľko šperkov, videokameru a videorekordér, počítač a dva kožuchy. Majiteľovi spôsobil takmer polmiliónovú škodu.

NA TROJIČNOM NÁMESTÍ štvorica mimoriadne brutálnych páchateľov napadla 18-ročného Bratislavčana. Páchatelia vystúpili zo Škody Felície a jeden z nich začal od neho pýtať peniaze. Potom ho z ničoho nič udrel päsťou do tváre a z rúk mu vytrhol stokorunáčku. Mládenca našli na druhý deň nadránom nahého pri bytovke v obci Rovinka v Seneckom okrese so zranením nosa a hlavy. Pamätal si, že ho muži vtiahli do auta a odviezli k nejakému jazeru, kde ho zmlátili a prikázali mu, aby sa vyzliekol donaha. Potom ho hodili do vody a vzali mu šaty. Prípadom sa zaoberá polícia.

(ver)

Páčil sa vám článok?