Správy z podsvetia 21/2000

14.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V KRÁĽOVSKOM ÚDOLÍ šarapatil v jednom z domov neznámy zlodej. Odniesol si rôzne náradie, ale najmä zlaté predmety. Zlodej vylomil na dome hlavné vchodové dvere a keď sa vyparil s korisťou, 54-ročný Stanislav H. mal škodu za takmer 600 000 korún.

NA ULICI ĽUDA ZÚBKA v prenajatom byte na ôsmom poschodí prechovával 26-ročný Peter H. z okresu Považská Bystrica vyše 1375 gramov heroínu v hodnote viac ako päť a pol milióna korún. Drogu spolu s prípravkami na jej miešanie, mlynčekmi, lisovacími zariadeniami a váhami dobrovoľne vydal policajtom. Potom sa pokúsil o samovraždu tak, že si kuchynským nožom bodol do brucha. Pokus mu však nevyšiel a policajti ho s ľahkým zranením previezli do nemocnice. Vyšetrovateľ ho obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok.

NA NÁMESTÍ SNP v reštaurácii McDonald našli na stoličke voľne položenú pištoľ značky Duo so šiestimi nábojmi v zásobníku. Zbraň polícia poslala na expertízu a zisťuje jej majiteľa.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ zadržala policajná hliadka pouličného umelca 17-ročného J. F., ktorý tu bielou farbou postriekal okná i vnútorné steny električky. Predviedli ho na policajné oddelenie a po vypočutí ho prepustili.

NA KARPATSKEJ ULICI si hliadka polície všimla až podozrivo jazdiaci kamión Scania s poľskými evidenčnými číslami. Červené svetlo baterky v rukách mužov zákona 42-ročný Poliak rešpektoval a so súpravou zastavil pri pravej krajnici. Už prvý pohľad na zahraničného vodiča prezrádzal, že vodič nie je unavený z cesty, ale má riadne vypité. Policajti ho preto vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, čo však odmietol. Ako protislužbu ponúkol hliadke 100 nemeckých mariek a jednému z policajtov dal 6200 forintov a 10 poľských zlotých. Prístroj Dräger nakoniec predsa len prefúkol a jeho ukazovateľ sa zastavil na číslici 2,83 promile. Prirodzene, v takomto stave už nemohol vodič s kamiónom pokračovať ďalej. Skončil na policajnom oddelení, kde ho vzápätí policajný vyšetrovateľ obvinil z trestného činu podplácania.

NA BOTANICKEJ ULICI zo skladu firmy Ascon ukradli telefónne prístroje za 1 400 000 korún. Páchateľ vyradil z činnosti signalizačné zariadenie a potom vylomil zámku vchodových dverí. Odniesol si dovedna 180 telefónov rôznych typov.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI vo vchode jedného z domov postávali podozrivé osoby. Videl ich policajt, ktorý mal práve osobné voľno, ale vyrozumel kolegov. Tí na schodišti zadržali 27-ročného Roberta B. a 18-ročného Dušana K. z Bratislavy. Policajti ich podrobili bezpečnostnej prehliadke, pri ktorej u nich našli spolu sedem skladačiek s hnedým práškom, zrejme heroínom. Mladíkov predviedli na oddelenie.

NA STAVBÁRSKU ULICU si policajti prišli po muža, ktorý na linku 158 oznámil, že na Stavbárskej ulici číslo 42 uložil bombu, ktorá o hodinu vybuchne. Páchateľ zrejme nepredpokladal, že číslo, z ktorého volal možno identifikovať. Keď si policajti prišli po 30-ročného Bratislavčana Jaroslava V., ktorý býva na Stavbárskej ulici číslo 42, ten sa ku skutku priznal a po vznesení obvinenia z trestného činu šírenia poplašnej správy ho stíha policia na slobode.

(ver)
Páčil sa vám článok?