Správy z podsvetia 20/2000

13.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA GORAZDOVEJ ULICI sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do rezidencie poľského diplomata a ukradol z nej valuty v hodnote asi 25-tis. Sk. Do domu sa dostal cez pivničné okno.

NA GORKÉHO ULICI v Jalta Bare vážne zranil 25-ročný nemecký občan Afrim Z. dvoch pracovníkov, ktorí ho po predchádzajúcom konflikte chceli vyviesť von. Vytiahol na nich nôž, pričom 29-ročnému zamestnancovi spôsobil zranenie s práceneschopnosťou tri až štyri týždne a jeho 20-ročný kolega bude práceneschopný desať dní. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví a na príkaz sudcu Okresného súdu Bratislava I. bol vzatý do väzby.

NA ŽIDOVSKEJ ULICI pri U-klube policajná hliadka kontrolovala 26-ročného Mareka R. z Bratislavy. Našli uňho 17 skladačiek s metamfetamínom a 2,531 kg konope. Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok a na príkaz sudcu ho vzali do väzby.

DO NEMOCNICE NA ANTOLSKEJ ULICI priviezli dvaja muži 30-ročného Olega N. so strelným poranením brušnej dutiny. Ihneď ho operovali a už je mimo nebezpečenstva ohrozenia života. Podľa vyjadrenia tohto občana ruskej národnosti mu zranenie mali spôsobiť dvaja Rusi, ktorí ho navyše okradli o 20 000 korún a hodinky.

NA KULÍŠKOVEJ ULICI neznámy páchateľ úmyselne podpálil nákladnú Aviu. Po uhasení sa na ložnej ploche našli zvyšky horľaviny. Majiteľovi, 49-ročnému Bratislavčanovi, spôsobil podpaľač škodu vo výške 80-tis. Sk.

NA TRNAVSKEJ ULICI rafinovane okradli talianskeho občana. Prišiel oznámiť na OO PZ v Ružinove, že okolo obeda zistil, že na svojom aute značky Honda má defekt. Bolo zrejmé, že bol urobený naschvál. Kým vymieňal koleso, zlodeji mu zo zadného sedadla ukradli kufrík s 870-tis. Sk.

NA MARTINSKEJ ULICI neznámy páchateľ úmyselne podpálil Audi 80, ktoré patrí 60-ročnému Bratislavčanovi. Majiteľ auta utrpel škodu vo výške 180-tis. korún.

NA VAJNORSKEJ ULICI zmizol z neuzamknutého zaparkovaného Mercedesu Benz kufrík s revolverom značky ZHR 291 so 150 nábojmi Short Club. Zbraň patrí 33-ročnému majiteľovi z Bratislavy, ktorý ju má v legálnej držbe. Krádežou utrpel 20-tisícovú škodu.

NA BOREKOVEJ ULICI zasahovali policajti po tom, čo tu majiteľa pohostinstva napadli traja muži vo veku 15 až 30 rokov s rovnakým priezviskom a bydliskom. Zbili ho, zdemolovali zariadenie, porozbíjali poháre a ich zlosti neušla ani registračná pokladnica. Policajti ich zadržali a predviedli na policajné oddelenie.

NA ULICI NA PÁNTOCH v ubytovni SOU sa dostal 19-ročný Erik P. z Levíc do konfliktu s 21-ročnou Evou B., u ktorej si krátko predtým na Vajnorskej ulici objednal poskytnutie sexuálnych služieb. Zatiaľ čo kňažka lásky požadovala vyplatenie peňazí za svoje služby vopred, sexuchtivý mladík bol ochotný zaplatiť až potom. Eva B. nakoniec vytiahla pištoľ kalibru 8 mm, namierila ju na Erika P. a prinútila ho, aby jej dal 1000 korún. Potom odišla. Erik P. policajtom tvrdil, že mu žiadne sexuálne služby neposkytla, Eva B. po zadržaní tvrdila pravý opak. Vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu lúpeže.

(lau)
Páčil sa vám článok?