Správy z podsvetia 19/2000

12.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA MÝTNEJ ULICI dvaja policajti z PMJ vo svojom voľnom čase zadržali priamo pri vlámaní do osobného auta značky VAZ 2104 26-ročného Ladislava S. a predviedli ho na policajný útvar.

NA KRIŽOVATKE OBCHODNEJ A VYSOKEJ ULICE našli zbitého a zakrvaveného 27-ročného muža z Bratislavy. Mladý muž policajtom povedal, že neznámi muži ho vlákali do neobývaného domu na Vysokej ulici, kde ho zbili a okradli. Ukradli mu magnetofón, hodinky, náramok, doklady a dokonca aj topánky. Polícia dom na Vysokej ulici prehľadala a v podkroví zadržala 20-ročného M. S. z Handlovej. Handlovčan mal na rukách a odeve stopy krvi. Po predvedení na policajné oddelenie sa k činu priznal. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže a sudca ho vzal do väzby. Zraneného Bratislavčana sanitka previezla na ošetrenie.

NA NOVOM MOSTE neznámy páchateľ prepadol 24-ročnú ženu. Úderom päste do hlavy ju zrazil na zem a vzal jej kabelku, v ktorej mala mobilný telefón, platobné karty a rôzne doklady. Okrem takmer tridsaťtisícovej škody žena utrpela aj ľahké zranenie.

V KRÁĽOVSKOM ÚDOLÍ na recepcii hotela Sorea zatiaľ neznámy muž požiadal recepčnú o výmenu 60 DEM za koruny. Keď išla vybrať z peňaženky, v ktorej bolo 36 tis. korún, peniaze, muž sa jej ju pokúsil vytrhnúť z ruky. Žena sa bránila a došlo k zápasu, pri ktorom ju udrel pištoľou do hlavy. Na jej krik pribehol barman a druhá recepčná a spoločnými silami vytlačili násilníka na terasu, odkiaľ ušiel skôr, ako prišla polícia. Tá po ňom začala intenzívne pátrať.

NA ZADUNAJSKEJ ULICI sa vlámali do športovej predajne dvaja mládenci - 16-ročný Ján K. a 17-ročný Mário P. Na ich činnosť políciu upozornil obyvateľ neďalekého domu a aj keď ich už nezastihli na mieste činu, našli ich pri prepátravaní okolia. Po ďalších ich dvoch komplicoch polícia začala pátrať. Asi o hodinu zadržala jedného z nioch priamo pri vlámaní do auta na Lenárdovej ulici.

NA TORYSKEJ ULICI policajná hliadka v prízemnom byte zadržala vlamača. 26-ročný Roman A. z Bratislavy vošiel dnu cez balkónové dvere, na ktorých rozbil sklo. Privolaní policajti votrelca vyzvali, aby vyšiel von. Keďže sa k tomu nemal, 32-ročný nadporučík vošiel do bytu. Vlamač ho napadol a porezal nožom. Pri zadržiavaní si Roman A. zarezal do ľavého zápästia, takže ho museli kvôli tomu hospitalizovať. Policajt, ktorého zranil nožom, bude práceneschopný asi desať dní. Pri prehliadke u Romana A. našli vyše 12 tis. korún pochádzajúcich z narušeného bytu. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestných činov krádeže a útoku na verejného činiteľa.

NA DUDVÁŽSKEJ ULICI prepadol neznámy páchateľ poštovú doručovateľku. Chytil ju za vlasy a vyhrážal sa jej zabitím, keď mu nedá peniaze. V strachu o život mu dala peňaženku. Hoci pár minút po lúpeži policajné hliadky prehľadali široké okolie, páchateľa sa zatiaľ nepodarilo zadržať.

NA GALVANIHO ULICI sa neznámi páchatelia vlámali do skladu firmy M+V Kubovič na Galvaniho ulici v Bratislave. Zlodeji si odniesli asi 303 kusov pneumatík, 1700 kusov plechoviek brzdovej kvapaliny a rôzne náhradné dielce na autá Škodu Favorit, Octáviu, Felíciu. Majiteľovi firmy vznikla škoda za 1,450 milióna korún.

(ver)
Páčil sa vám článok?