Správy z podsvetia 17/2000

12.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI dvaja neznámi zamaskovaní páchatelia prepadli zlatníctvo Sheron. Lúpežníci zviazali dve predavačky Miriam J. (nar. 1977) a Denisu F. (nar. 1977) a z predajne a výstavných vitrín ukradli rôzne predmety zo žltého kovu. Tým spôsobili firme Gold Moon, s. r. o. Bratislava, škodu za vyše 18 miliónov korún.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ 38-ročný Alexander L. z Bratislavy vydieral 19-ročného predavača v stánku s ovocím. Alexander L. ozbrojený nožom nútil predavača, aby mu okamžite odovzdal tržbu. Mladík mu z obavy o svoje zdravie dal tristo korún. Páchateľ ho potom udrel do tváre a z vrecka mu vzal ďalších 4000 korún s tým, že to je len prvá splátka a večer si príde po druhú. Súčasne sa mu vyhrážal, že ak to ohlási na polícii, tak buď bude musieť naraz zaplatiť 200 000 korún, alebo zomrie aj s celou rodinou. Akoby to nestačilo, mladíka porezal nožom na rukách a chcel od neho, aby mu vlastnou krvou podpísal potvrdenie, že mu odovzdal 700 korún a večer že mu odovzdá ďalších 4100 korún. Alexandra L. zadržala polícia po tom, ako sa naozaj večer dostavil k stánku a obral predavača o tisíc korún. Pri zaisťovaní kládol odpor a policajti museli proti nemu použiť donucovacie prostriedky. Vyšetrovateľ PZ ho obvinil z trestného činu vydierania a v utorok požiadal o jeho vzatie do väzby.

NA BELEHRADSKEJ ULICI zlodej navštívil byt 25-ročnej Bratislavčanky. Na balkóne vylomil plastové dvere a z bytu si odniesol elektroniku, šperky a nepohrdol ani kvalitným oblečením. Predbežná hodnota odcudzených vecí sa odhaduje na vyše 1,8 milióna korún.

NA FEDINOVEJ ULICI našiel v byte na I. poschodí svoju 77-ročnú starú matku 25-ročný vnuk. Keďže neotvárala, vnuk v spoločnosti dvoch svedkov násilím otvoril vchodové dvere a aj zamknuté dvere do obývačky, kde žena ležala bez známok života. Súdny lekár zistil na tele nebohej mnohé podliatiny na tvári i na krku. V ústach mala vsunutý zvitok textílie. Súdna pitva potvrdila, že smrť nastala dva dni pred nájdením tela a jej bezprostrednou príčinou bola zlomená krčná chrbtica v oblasti piateho stavca a škrtenie. Prípad vyšetruje Krajský úrad vyšetrovania PZ v Bratislave ako trestný čin vraždy.

NA BEŇADICKEJ ULICI sa do bytu 39-ročnej panej dobýjal jej bývalý manžel, hoci naň mal zrušené užívacie právo. Pritom použil netradičný nástroj - sekeru. Keď začul autá privolaných policajtov, snažil sa ujsť, ale i osud bol proti nemu, pretože na úteku sa zasekol vo výťahu. Policajti ho zadržali v suteréne a predviedli na policajné oddelenie, kde musel svoje konanie vysvetľovať.

NA HANÁCKEJ ULICI v jednom z bytov policajti vykonali domovú prehliadku. Našli tam 17 papierových skladačiek a vrecúško s hnedým práškom. Znalecké skúmanie preukázalo, že vo vrecku bolo 45 g heroínu s obsahom účinnej látky 14 percent, z ktorého by sa dalo urobiť 630 dávok. Heroín, samozrejme, obsahovali aj skladačky. Drogy do bytu doniesla a obchodovala s nimi 33-ročná Petronela B. Vyšetrovateľ OÚV PZ Bratislava 2 Petronelu obvinil z nedovolenej výroby a držania omamných látok a dal návrh na jej vzatie do väzby. Z rovnakého činu obvinil aj 37-ročnú Ivetu M., ktorá bola v byte v čase prehliadky a mala pri sebe skladačku s heroínom.

(ver)
Páčil sa vám článok?