Mestskí policajti budú mať eurokalkulačky

7.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Povinnosť duálneho zobrazovania súm v korunách a eurách sa podľa zákona o prijatí meny euro v Slovenskej republike netýka pokút, ktoré ukladá Mestská polícia. Bratislavská mestská polícia však vybaví príslušníkov eurokalkulačkou a tabuľkou s prepočtami blokových pokút v slovenských korunách na euro.

Ako informoval námestník bratislavského primátora Tomáš Korček, po prijatí konverzného kurzu každý príslušník MsP bude mať eurokalkulačku, aby na prípadnú požiadavku vedel prepočítať výšku pokuty na euro. "Ďalej bude mať tabuľku s prepočtom všetkých možností výšky uloženej blokovej pokuty v korunách na euro. Rovnaká tabuľka bude zverejnená aj na internetovej stránke mestskej polície," uviedol.

Policajt uloží pokutu v korunách a pokutovanému občanovi odovzdá bločky ako doklad o zaplatenej pokute s číselným údajom v korunách. V prípade, že by napríklad cudzinec požiadal o prepočet na euro, policajt bude mať k dispozícii eurokalkulačku a informatívnu tabuľku.

Duálnemu zobrazovaniu nepodliehajú peňažné sumy uvedené v ustanoveniach všeobecne-zäväzných predpisov ani výroky rozhodnutí orgánov verejnej moci, uvádza sa v príslušnom paragrafe zákone o prijatí meny euro v SR, uzavrel Korček.

(tasr)

Páčil sa vám článok?