Letné terasy pri korzovaní viac neprekážajú

25.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Michalskej a Ventúrskej ulici povolila staromestská samospráva tento rok rozmiestnenie letných exteriérových sedení podľa nových pravidiel. Napriek tomu sa tu objavila terasa, ktorá je v rozpore so schváleným nariadením. Do konca júna by však mala zmiznúť.

Nové pravidlá pre rozmiestnenie letných terás na trase Michalskej a Ventúrskej ulice konečne urobili v tejto časti pešej zóny poriadok. Exteriérové sedenia už nie sú umiestnené pred jednotlivými prevádzkami, ale podľa nového nariadenia o pešej zóne boli rozmiestnené uprostred oboch ulíc tak, aby netvorili chodcom prekážku. Mestská časť Staré Mesto nechala vyrobiť prenosné podesty, ktoré pre letnú sezónu presne stanovili, kde môžu prevádzkovatelia reštaurácií a kaviarní rozmiestniť stoly a stoličky.

Najmä na Michalskej ulici, kde boli terasy v uplynulých rokoch rozmiestňované živelne, nastal poriadok. Ulica je priechodná po oboch stranách, uprostred sú letné terasy. Návštevníci historického jadra tak na oboch frekventovaných uliciach nemusia viac kľučkovať medzi stolmi, popri fasádach domov tu môžu bez obmedzenia korzovať po pešej zóne.

Napriek jasným pravidlám je v dolnej časti Ventúrskej ulice minisedenie zaberajúce približne 4 metre štvorcové, ktoré sa vymyká stanoveným pravidlám. Ako potvrdili zástupcovia staromestského miestneho úradu, pri povolení tejto letnej terasy došlo k porušeniu platného nariadenia o pešej zóne a do konca júna bude podesta so stolíkom a kreslami odstránená.

Ohlasy návštevníkov pešej zóny na nové rozmiestnenie exteriérových sedení na Michalskej a Ventúrskej ulice sú pozitívne. Poriadok a jasné pravidlá ocenili aj prevádzkovatelia dotknutých reštaurácií a kaviarní. Samospráva Starého Mesta je preto pripravená od budúcej sezóny podobným spôsobom regulovať letné terasy aj na ďalších uliciach historického jadra mesta.

(pol)

Malá letná terasa v dolnej časti Ventúrskej ulice by mala do konca mesiaca zmiznúť. Podľa pravidiel schválených staromestskou samosprávou tu nemá čo robiť.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?