Správy z bratislavského podsvetia 25/2008

24.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA MICHALSKEJ ULICI pred jedným z podnikov 28-ročný Viktor U. z Bratislavy mieril pištoľou, ktorú mal v legálnej držbe, na dvoch mužov vo veku 33 a 29 rokov. Policajti ho predviedli na oddelenie a vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu výtržníctva.

NA RUŽINOVSKEJ ULICI sa obeťou lúpežného prepadnutia stal 18-ročný mladík z Bratislavy. Prepadli ho dvaja neznámi páchatelia, jeden z nich zatiahol mladíka do parku, kde ho fyzicky napadol. Druhý mu odcudzil náramok, prsteň a retiazku a z vrecka nohavíc mobilný telefón. Mladík pri prepadnutí neutrpel zranenia, bola mu však spôsobená majetková ujma vo výške približne 9500 korún. Polícia po páchateľoch pátra.

NA DUDVÁŽSKEJ ULICI v pobočke banky bola predložená na výmenu za slovenské koruny bankovka v hodnote 100 USD. Pracovníčka banky nadobudla podozrenie, že bankovka je falošná. Vykonaná expertíza túto skutočnosť potvrdila so záverom, že ide o falzifikát stupňa nebezpečnosti 3 - podarený falzifikát. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí.

V MLYNSKEJ DOLINE pred oknami internátu našla študentka mŕtve telo muža. Ako sa potvrdilo, išlo o 21-ročného muža z Nového Mesta nad Váhom. Privolaná lekárka mohla už len konštatovať smrť. List na rozlúčku nebol nájdený. Polícia prípad vyšetruje ako prečin usmrtenia, ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

NA ZÁMOCKEJ ULICI neznámy muž v podzemnej garáži rozbil ľavé zadné okno na Škode Octavia a ukradol tašku so športovým oblečením a osobnými vecami 32-ročného muža z Prahy. Celková škoda je asi 12-tisíc korún. Zlodej sa potom rovnakým spôsobom vlámal aj do ďalšieho auta, BMW. Odtiaľ zobral mobilný telefón za 12-tisíc korún, 38-ročnému mužovi z Prahy spôsobil škodu za asi 40-tisíc korún. Následne zlodej vypáčil okno na Audi a pražskej spoločnosti spôsobil škodu za približne 50-tisíc korún.

NA EINSTEINOVEJ ULICI pri obchodnom dome policajti zadržali 24-ročného Petra L. zo Záhorskej Vsi, ktorý je podozrivý, že predminulý týždeň spáchal bankovú lúpež v Starom Meste. Zadržaný muž sa policajtom priznal a označil miesta, kde ukryl pištoľ a oblečenie, v ktorom bankovú lúpež spáchal. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže a umiestnil ho v cele.

(ver)
Páčil sa vám článok?