Mestská polícia zvýšila v lete počet hliadok v centre

22.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Počas letnej turistickej sezóny je v Bratislave zvýšený počet hliadok Mestskej polície. V centre, kde sa pohybujú cudzinci, sú prevažne zaradení do služby policajti s kurzom anglického i nemeckého jazyka.

Mestská polícia kladie dôraz na hliadkovú činnosť v piatok večer, sobotu a v nedeľu, kedy sú v meste často turisti na krátkodobom pobyte. Podľa údajov cudzineckej polície trávi víkendy v Bratislave približne 500 po anglicky hovoriacich turistov. Minulý rok boli problémy so správaním sa turistov z Veľkej Británie. Podľa námestníka primátora Tomáša Korčeka prijali sa opatrenia, ktoré aj prostredníctvom britského veľvyslanectva priniesli výsledky, čo zatiaľ ukazuje aj tohtoročná sezóna.

"Veliteľ Okrskovej stanice Staré Mesto je pravidelne v kontakte s pracovníkom britského veľvyslanectva, ktorý sa zaoberá touto problematikou," povedal Korček. Zdôraznil, že spolupráca so zastupiteľským úradom je dobrá a jeho pracovníci sú v tejto veci zaangažovaní.

Určený pracovník mestskej polície sa zúčastňuje na rokovaní magistrátu, respektíve mestskej časti Staré Mesto s veľvyslanectvom. "Britskí turisti sú vopred upozornení na možné porušenia zákona. Pred vstupom na naše územie dostanú príslušné materiály," vysvetlil Korček. Hliadky majú so sebou brožúrky z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska v nemeckom a anglickom jazyku.

Vo fontáne na Hlavnom námestí v Bratislave sa tento rok okúpali štyria cudzinci a jeden slovenský občan. Mestská polícia zistila delikty pomocou kamerového systému a uložila na mieste blokové pokuty.

V minulom roku navštívilo Bratislavu vyše 735.000 turistov. Za prvé tri mesiace tohto roka to bolo vyše 143.000 návštevníkov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?