V Petržalke na Úderníckej horí sklad nábytku

19.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Úderníckej ulici v areáli Matador v bratislavskej Petržalke horí sklad nábytku. Budova má pôdorys 50 krát 50 metrov a drevenú strechu.

"Práve rozoberajú strechu, pretože sa tvoria nové ohniská. Požiar bol nahlásený o 00:30," uviedla dispečerka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Podľa jej informácií by tam nemali byť žiadne nebezpečné látky. Na mieste nehody zasahuje 58 hasičov so 16 vozidlami, ich počet sa však neustále mení. Pri požiari sa nikto nezranil, ani neprišiel o život.

Podľa posledných správ požiar zatiaľ nie je lokalizovaný. "Oheň nie je ešte pod kontrolou," povedala dispečérka. Hasiči pília strechu na budove, aby sa dostali k jednotlivým ohniskám. Na mieste zasahuje aj naďalej 58 hasičov so 16 vozidlami. Na pomoc prišli aj dve vozidlá zo záchrannej brigády v Malackách a jedno vozidlo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku.

AKTUALIZOVANÉ (19.6.2008, 14:37): Pri požiari skladu nábytku na Úderníckej ulici v areáli Matador v bratislavskej Petržalke sa ľahko zranili štyria hasiči. Uviedla to dispečerka z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Dvoch hasičov ošetrili na mieste, ďalších dvoch previezli do nemocnice. Jedného z nich ošetrili v nemocnici na Antolskej, druhého na Kramároch. "Nie sú ale hospitalizovaní," spresnila dispečerka.

Hasičom sa už podarilo požiar lokalizovať. "Oheň majú konečne pod kontrolou, už by sa nemal ďalej rozširovať," povedala dispečerka. "Problém robila strecha, kde bol medzipriestor. Hasiči ju niekoľko hodín prácne rozrezávali, aby sa dostali k ohniskám požiaru. Cez dvere sa to nedalo," informovala.

Požiar v rovnakej lokalite vypukol aj 18. júna 2006. Vtedy horel sklad firmy Detox, s.r.o. na Kopčianskej ulici.

AKTUALIZOVANÉ (19.6.2008, 19:05): Požiar skladu nábytku na Úderníckej ulici v areáli Matador sa podarilo uhasiť. Hasiace práce boli ukončené o 16:36 h. Uviedla to hovorkyňa Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislava Silvia Jančovičová. Podľa nej už na mieste hasiči nezasahujú. "Bude tam však protipožiarna hliadka, ktorá bude istý čas územie monitorovať," vysvetlila. Dodala, že pri požiari sa okrem štyroch ľahko zranených hasičov nikto ďalší nezranil. Nehoda si nevyžiadala žiadne obete. Príčina požiaru nie je zatiaľ známa.

(sita)
FOTO - Jozef Dančo

Páčil sa vám článok?