Správy z bratislavského podsvetia 24/2008

17.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA OBCHODNEJ ULICI neznámy ozbrojený páchateľ prepadol pobočku banky. Od pracovníčky žiadal pod hrozbou použitia zbrane peniaze, tá mu ich však nedala. Páchateľ ušiel smerom na Mariánsku ulicu. Polícia po ňom pátra.

NA ŠTEFANOVIČOVEJ ULICI 55-ročný vodič vozidla Toyota menil ľavé zadné koleso s poškodenou pneumatikou, pričom neznámy páchateľ využil situáciu, že vozidlo je neuzamknuté. Cez pravé predné dvere odcudzil z vozidla príručnú tašku s osobnými dokladmi vrátane bankomatovej karty, s ktorou sa dvakrát pokúsil o výber hotovosti z bankomatu, avšak bezúspešne. Napriek tomu vodičovi spôsobil škodu vo výške 12-tisíc korún a 300 eur.

NA HLAVNEJ STANICI sa obeťou krádeže stal 52-ročný muž z Brezna. Prišiel o peňaženku s dokladmi, platobnou kartou a s 5700 korunami. Nasledovali dva výbery s jeho odcudzenou kartou, pričom mu z účtu zmizlo 6500 korún.

NA ZNIEVSKEJ ULICI pred domom dvaja neznámi páchatelia spôsobili 19-ročnému mladíkovi zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Keď prechádzal po ulici, teleskopickou tyčou ho udierali do hlavy a po celom tele a jeden z páchateľov ho pichol nožom do ľavej nohy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví.

NA BRATSKEJ ULICI 31-ročný Ján N. z Bratislavy fyzicky napadol 23-ročnú ženu z Bratislavy. Keď vychádzala z parkoviska na vozidle značky Škoda Fabia, muž ju zablokoval vozidlom značky Škoda Octavia. Potom pristúpil k vodičke a po otázke, prečo ho vytláča, kopol do ľavých predných dverí jej vozidla. Následne ju cez ľavé predné okno udrel päsťou do tváre. Žena utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Na vozidle bola spôsobená škoda asi 20-tisíc korún.

NA ČIERNOVODSKEJ ULICI sa obeťou lúpeže stal 17-ročný mladík. Prišli k nemu dvaja muži, pýtali sa ho, kedy zaplatí za poškodenú sedačku a či má u seba nejaké veci. Následne ho jeden z páchateľov chytil za ruky a druhý mu z vrecka nohavíc odcudzil mobilný telefón. Mladík zranenia neutrpel, odcudzením mobilného telefónu vznikla škoda asi 6000 korún. Vyšetrovateľ obvinil dvoch 20-ročných mužov, Lukáša K. zo Šamorína a Andreja F. z Bratislavy, zo zločinu lúpeže a dal podnet na ich vzatie do väzby.

(ver)

Páčil sa vám článok?