Správy z bratislavského podsvetia 22/2008

3.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA CESTE NA SENEC pred hlavným vchodom do obchodného domu neznámy páchateľ oslovil 25-ročného muža s tým, že mu ponúkol brigádu.

Po krátkom rozhovore ho chytil za ruku a pod hrozbou použitia fyzického násilia žiadal od neho finančnú hotovosť. Mladý muž páchateľovi vydal 400 korún. Prepadnutý muž pri incidente neutrpel žiadne zranenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA SKLENÁROVEJ ULICI 24-ročný muž z okresu Tvrdošín lúpežne prepadol 70-ročnú ženu. Vytrhol jej kabelku s vecami a ušiel. Policajti ho však krátko po skutku zadržali. Našli u neho aj mobilný telefón, ktorý odcudzil. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a dal podnet na jeho vzatie do väzby.

NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI 40-ročný muž demontoval medený plech zo strechy rozostavaného kostola. Policajti, ktorí prišli na miesto činu po telefonáte na linku 158, ho na mieste zadržali. Hmotná škoda zatiaľ nie je vyčíslená, prípad sa ďalej vyšetruje.

NA ULICI 29. AUGUSTA pri budove strediska cenných papierov policajti zastavili motorové vozidlo značky Mercedes. Keď vodiča vyzvali, aby predložil doklady, začal im vulgárne nadávať. Následne spolu s bratom na policajtov fyzicky zaútočili. Oboch mužov predviedli na policajné oddelenie až za asistencie ďalšej policajnej hliadky. Vyšetrovateľ obvinil 45-ročného Miroslava H. a 30-ročného Antona H. z útoku na verejného činiteľa. Miroslava umiestnil v cele s návrhom na vzatie do väzby, Antona stíha na slobode.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ pri lekárni traja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 26-ročného muža. Olúpili ho o peňaženku s osobnými dokladmi a 6000 korunami v hotovosti a spôsobili mu zranenia vyžadujúce si liečbu viac ako sedem dní. Vyšetrovateľ už obvinil jedného z páchateľov - 19-ročného Milana V., po jeho komplicoch policajti pátrajú.

NA BISKUPICKEJ ULICI policajná hliadka kontrolovala 28-ročného Ervína S. Policajti zistili, že muž má na ľavom predlaktí žiletkou vyrezaný obrazec, pripomínajúci hákový kríž. Keďže ide o symbol propagujúci skupinu osôb, ktorá násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, vyšetrovateľ Ervína z tohto skutku obvinil a stíha ho na slobode.

(ver)

Páčil sa vám článok?