Správy z bratislavského podsvetia 21/2008

27.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA EXNÁROVEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol 65-ročnú ženu z Bratislavy. Násilne jej odcudzil koženú kabelku s finančnou hotovosťou, okuliarmi a osobnými dokladmi. Tým jej spôsobil škodu približne 7790 korún. Žena nebola zranená. Vyšetrovateľ začal stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA PRÍSTAVNEJ ULICI došlo k lúpežnému prepadnutiu. Policajti zadržali štyri maloleté osoby len vo veku 12 rokov. Tie v komplexe rozostavaných budov lúpežne prepadli dvoch 15-ročných chlapcov. Násilím im odcudzili airsoft pištoľ, samopal a mobilný telefón. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ.

NA HODŽOVOM NÁMESTÍ zasahovala policajná hliadka po hlásení na linku 158, že tu došlo k bitke a následne pichnutiu nožom. Na ulici našli 34-ročného muža s bodným zranením v oblasti hrudníka. So zraneniami ho hospitalizovali v nemocnici. Policajti neskôr vypátrali 52-ročného muža podozrivého z fyzického útoku, ktorý mal pri sebe aj nôž. Prípad je v štádiu ďalšieho vyšetrovania.

NA TICHEJ ULICI v garáži rodinného domu dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 41-ročného muža. Opakovane proti nemu použili fyzické násilie, jeden mu vytrhol kľúče od osobného motorového vozidla Škoda Octavia, naštartoval ho a vyšiel s ním z garáže, Nato obaja páchatelia s autom ušli na neznáme miesto. Odcudzením vozidla spôsobili mužovi škodu za asi 900-tisíc korún, odcudzením vecí, ktoré mal vo vozidle, 27 700 korún. Prepadnutý muž utrpel drobné zranenia.

NA JIRÁSKOVEJ ULICI 27-ročný Štefan D. lúpežne prepadol novinový stánok. Od 34-ročnej pracovníčky novinového stánku si vypýtal bulvárny denník a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od nej peniaze. Keď mu žena oznámila, že stlačila tlačidlo na políciu, zbraň schoval do novín a z miesta činu ušiel. Žene bola pri prepade spôsobená škoda vo výške 10 korún, zranená nebola. Policajti Štefana zdržali len pár hodín po skutku, vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže, umiestnil ho v cele a podal podnet na jeho vzatie do väzby.

NA VAJNORSKEJ ULICI v obchodnom dome zadržali 32-ročného Dalibora Š. z Bánoviec nad Bebravou pri krádeži štyroch fliaš alkoholu. Policajti ho predviedli na oddelenie, kde ho po vypočutí obvinili z prečinu krádeže, pretože sa podobného konania dopustil už v minulosti. Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

(ver)

Páčil sa vám článok?