Správy z bratislavského podsvetia 20/2008

19.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA BLAGOEVOVEJ ULICI prišlo k lúpežnému prepadu pobočky banky. Neznámy páchateľ, maskovaný parochňou a šiltovkou na hlave, pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky banky, aby mu vydala finančnú hotovosť. Tá mu v obave o svoj život a zdravie vydala niekoľko tisíc korún. Následne páchateľ ušiel smerom na Šustekovu ulicu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhane vo veci zločinu lúpeže.

NA TYRŠOVOM NÁBREŽÍ došlo ku krádeži na pristávacom pontóne pre malé plavidlá. Odcudzené boli tri mraziace boxy, sedem čerpadiel, kovová podlahová krytina, kovové nádrže na vodu, kotol na vykurovanie a aparatúra ozvučenia. Majiteľovi vznikla škoda za takmer 1,3 milióna korún. Polícia zadržala 45-ročného muža, ktorý je podozrivý z tejto krádeže.

NA ŽIDOVSKEJ ULICI v klube prepadol 20-ročného Hlohovčana zatiaľ neznámy páchateľ. Násilím ho obral o mobilný telefón, čím mu vznikla škoda vo výške 25-tisíc korún.

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI zasahovali policajti proti trom mužom vo veku 21, 19 a 18 rokov. Tí tu predtým lepili bez povolenia plagáty a 24-ročného muža, ktorý ich upozornil, že konajú neoprávnene, poliali lepidlom. Vyšetrovateľ začal stíhanie pre prečin výtržníctva, okolnosti prípadu sa objasňujú.

NA NÁKUPNEJ ULICI policajti kontrolovali 31-ročného muža, pričom u neho našli injekčnú striekačku s hnedou tekutinou. Kontrolovaný muž uviedol, že ide o heroín. Prípad sa vyšetruje.

NA PRIEVOZSKEJ ULICI prepadol čerpaciu stanicu zatiaľ neznámy páchateľ. Pod hrozbou zbrane prinútil pracovníčku predajne otvoriť pokladňu, odkiaľ odcudzil 26 200 korún. Počas prepadu nebol nikto zranený. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA SLOVINSKEJ ULICI v blízkosti zastávky MHD dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 27-ročného muža. Po tom, ako ho zrazili na zem, mu odcudzili peniaze a osobné doklady. Mladý muž nebol zranený, odhadovaná výška škody je 2000 korún. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA RIAZANSKEJ ULICI sa obeťou podvodníkov stala včera 84-ročná žena. Pod zámienkou ošetrenia príbuzného v nemocnici od nej vylákali 61-tisíc slovenských korún, ktoré prisľúbili v ešte v ten deň vrátiť. Ako zálohu jej nechali v taštičke údajne doláre, boli tam však len papiere. Polícia toto podvodné konanie ďalej vyšetruje.

(ver)

Páčil sa vám článok?