Správy z bratislavského podsvetia 19/2008

13.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA KOPČIANSKEJ ULICI počas domovej prehliadky v jednom z bytov zaistili policajti 397 až 795 obvykle jednorazových dávok heroínu. Vyšetrovateľ už obvinil 42-ročného Ganiho I. zo Srbska a 39-ročnú Júliu I. z Bratislavy z drogovej trestnej činnosti. Obvinení od konca roka 2007 v byte predávali drogy konzumentom drog.

NA BRADÁČOVEJ ULICI v jednom z bytov vykonali policajti domovú prehliadku, pri ktorej zaistili tri papierové skladačky a zrezanú injekčnú striekačku s amfetamínom a jednu skladačku s heroínom. Z bytu predviedli 50-ročnú Darinu K., 31-ročného Andreja P. a 27-ročného Róberta K., všetci sú z Bratislavy. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a umiestnil ich v cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA ČAPAJEVOVEJ ULICI policajti pri kontrole osobného motorového vozidla Peugeot 405 našli v odkladacom priestore dverí zatavenú injekčnú striekačku s bielym práškom. Vodič, 26-ročný muž, vydal policajtom aj vrecko obsahujúce zelenú rastlinu, v aute sa nachádzal aj ďalší 26-ročný muž a 26-ročná žena, ktorá policajtom dala ďalšiu zatavenú striekačku s bielym práškom. Materiál bol zaslaný na expertízu.

NA KRAJNEJ ULICI piati neznámi maskovaní páchatelia lúpežne prepadli 40-ročnú ženu priamo v jej dome. V čase prepadu nebola doma sama, bolo u nej na návšteve sedem ľudí. Páchatelia sa vlámali do domu, prinútili sedem ľudí, aby si ľahli na zem, kde im zviazali lepiacou páskou ruky aj nohy. Od majiteľky domu jeden z páchateľov pod hrozbou použitia zbrane žiadal, aby mu vydala kľúč a povedala číselný kód pancierovej skrinky. Krádežou hotovosti v cudzej mene v prepočte v hodnote 400-tisíc korún, ako aj 600-tisíc korún, 1200 eur a šperkov zo žltého kovu spôsobili škodu jednak majiteľke domu, jednak súkromnej firme.

NA KRAJNEJ ULICI sa do kancelárií firiem vlámal neznámy páchateľ, ktorý spôsobil škodu viac ako 3,5 milióna korún. Po tom, čo násilím vnikol do objektu, odcudzil tri trezory obsahujúce rôzne cennosti, náhradné kľúče od nákladných i osobných motorových vozidiel a počítače.

NA MILETIČOVEJ ULICI v areáli trhoviska neznámy páchateľ lúpežne prepadol 65-ročného muža z Bratislavy. Násilím ho obral o mobilný telefón, finančnú hotovosť a výherný tiket. Prepadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť. Škoda sa odhaduje na približne 20 100 korún.

(ver)

Páčil sa vám článok?