Správy z podsvetia 18/2008

6.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA HRANIČNEJ ULICI 21-ročný Michal H. z Bratislavy porozbíjal zariadenie predajne potravín. Muža neminulo obvinenie z prečinu poškodzovania cudzej veci, umiestnili ho v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.

NA BAGAROVEJ ULICI prepadol pred vchodom do domu dvoch maloletých chlapcov vo veku 11 a 10 rokov len 17-ročný chlapec. Pristúpil k nim a pýtal sa ich, koľko je hodín. Pod touto zámienkou sa zmocnil ich mobilných telefónov. Keď chlapci vytiahli mobilné telefóny, aby sa pozreli, koľko je hodín, vytrhol im ich z rúk a prikázal, aby „padali hore“. Deti ho zo strachu počúvli a zašli dnu do bytovky. Zranenia neutrpeli. Policajti zistili, že ide o 17-ročného Imricha O. z Bratislavy. Imrich sa ku skutku priznal, vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý mu ako mladistvému hrozí až šesť rokov trestu odňatia slobody.

NA STREČNIANSKEJ ULICI v byte 25-ročný František V. niekoľko rokov týral svojho biologického 61-ročného otca. Približne od roku 1999 do začiatku mája tohto roku syn otcovi vulgárne nadával, opakovane ho bil, vyhrážal sa mu zabitím, ohrozoval ho nožom. Keď syn na otca opäť fyzicky zaútočil a spôsobil mu zranenia, o prípade sa dozvedeli policajti, ktorí ho zadržali. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Františka V. umiestnili do cely policajného zaistenia, v súčasnosti je už stíhaný väzobne. Za uvedený skutok mu hrozí až 15-ročný trest odňatia slobody.

NA ŽELEZNIČNEJ STANICI Bratislava - Petržalka našla výpravkyňa na nástupišti ležiaceho muža, ktorý nejavil známky života. Privolaný lekár rýchlej zdravotnej pomoci zistil, že muž sa udusil bez cudzieho zavinenia. Pri sebe nemal žiadny doklad totožnosti, len zväzok kľúčov a mobilný telefón, na ktorý zavolal syn nebohého. Ten prišiel 57-ročného Bratislavčana identifikovať.

NA ŠUSTEKOVEJ ULICI zanechal 15-ročný Dominik na stenách bytu nápisy, ktoré nasvedčovali tomu, že by si mohol siahnuť na život, a odišiel z domu. Po chlapcovi vyhlásili mimoriadne celoštátne pátranie. Policajti bezúspešne pátrali na miestach, kde sa Dominik rád zdržiaval. Hľadali ho na petržalskej strane Dunaja, v Čunove, Rusovciach aj na dostihovej dráhe v Petržalke, kam chlapec podľa policajných informácií rád chodieval. Po dvoch týždňoch našli v Dunaji pri obci Vojka mŕtveho chlapca. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o nezvestného Dominika.

(ver)

Páčil sa vám článok?