Správy z podsvetia 17/2008

29.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA PIESOČNEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol 68-ročného postihnutého muža. Keď muž bezvládne ležal na zemi, páchateľ ho vyzliekol z kabáta a ukradol mu z neho osobné veci. Prepadnutý muž prišiel o doklady a dioptrické okuliare. Po páchateľovi polícia pátra.

NA MÝTNEJ ULICI ozbrojený páchateľ lúpežne prepadol stávkovú kanceláriu. Muž predložil zamestnankyni lístok s textom, kde uviedol, že potrebuje peniaze na operáciu svojej dcéry a je ozbrojený. Následne na ženu vytiahol nôž. Tá mu dala dvetisíc korún, páchateľ po lúpeži utiekol na neznáme miesto. Vyšetrovateľ ho začal stíhať pre zločin lúpeže.

NA NÁBREŽÍ ARM. GEN. L. SVOBODU mladíci poškodili osem židovských pomníkov - sklenených stél. Preliezli oplotenie areálu Memoriál Chatáma Sofera a do pomníkov hádzali kamene, jednu stélu odlomili. Na mieste ich zadržala policajná hliadka, ktorá v okolí vykonávala obchôdzku. Materiálna škoda sa odhaduje na 400-tisíc slovenských korún. Všetci traja čelia obvineniu za prečin hanobenia miesta posledného odpočinku, stíhaní sú na slobode.

NA ŠPITÁLSKEJ ULICI v električke zaútočil na britského lekára tmavej pleti 24-ročný Peter S. Nadával mu a fyzicky ho napadol, pričom v útokoch pokračoval aj po tom, čo britský občan vystúpil z električky. V ďalších útokoch mu zabránili policajti. Svojím konaním sa dopustil prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Hrozí mu jeden rok odňatia slobody. Stíhaný je na slobode.

NA ŽELEZNIČNEJ STANICI PETRŽALKA nožom zaútočil 28-ročný muž zo Sniny na službukonajúceho poručíka železničnej polície a zranil ho na ľavej ruke. K útoku došlo po tom, čo muž zdržiavajúci sa v priestoroch zmenárne odmietol výzvu, aby miesto opustil. Pri pokuse o útek mu cestu zahatal príslušník železničnej polície. Sninčan na neho zaútočil nožom, ďalší členovia hliadky nasadili páchateľovi putá.

NA RUSTAVELLIHO ULICI sa v stávkovej kancelárií pokúsila o lúpež neznáma žena. Duchaprítomný zamestnanec jej však spravil škrt cez rozpočet a žena odišla bez peňazí. Žena ohrozovala pracovníka zbraňou a žiadala peniaze. Neustále opakovala, že nežartuje a na vydaní peňazí trvá. Pracovník však jej požiadavku odmietol splniť a tak žena odišla. Napriek tomu, že si nič neodniesla, polícia po nej pátra.

(ver)

Páčil sa vám článok?