Schöner Náci klobúkom poranil chodca

18.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Za života bol stelesnenou legendou jemnocitnosti a pozornosti a po smrti má na svedomí rozbitú hlavu náhodného okoloidúceho. Bratislavskú postavičku však za incident viniť nemožno.

Pri prechádzke centrom totiž upútali pozornosť jedného Bratislavčana robotníci, ktorí opravovali dlažbu na Sedlárskej ulici. Tak sa na ich prácu sústredil, že ani nezodvihol hlavu, čo sa mu stalo osudným, pretože čelom narazil do Schöner Náciho lesklého cylindra.

„Ani ja si nemyslím, že za to môže Schöner Náci, ale skôr ľudia, čo mu chceli zložiť poklonu. Na druhej strane sa nečudujem, že ak sa stane podguráženému turistovi to, čo mne, potom ten cylinder od jedu zlikviduje,“ povedal nám muž. Ukázal ešte tržnú ranu na čele. Zdôraznil, že nie je vysoký, len 180 centimetrov, do sochy teda môže naraziť ktokoľvek. Podľa jeho názoru by sochu mali alebo dať na vyšší podstavec, alebo premiestniť tak, aby nestála uprostred komunikácie.

Hovorkyňa staromestskej samosprávy Alena Kopřivová uvádza, že premiestnenie sochy nie je v súčasnosti aktuálne a s návrhom umiestniť ju vyššie sa ešte nestretli... „a to ani vlani, keď sa o umiestnení sochy viedla niekoľkomesačná diskusia“. Dôvodí tým, že ak by sa socha osadila na vyšší podstavec, prišli by turisti, ale aj domáci o jednu z obľúbených atrakcií - fotografovať sa s fingovane nasadeným Schöner Náciho cylindrom na hlave.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?