Správy z podsvetia 15/2008

15.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA RYBNIČNEJ ULICI sa zavŕšilo lúpežné prepadnutie taxikára, ktorý viezol dvoch mužov v smere od Svätého Jura. Pred nadjazdom na ceste zo Svätého Jura jeden z mužov namieril na taxikára zbraň a následne mu odcudzil 2700 korún. Na Rybničnej ulici potom z taxíka vystúpili a ušli.

NA HLAVNEJ STANICI prišiel o nohu 42-ročný muž z Tlmáč z okresu Levice, ktorého zachytil vlak. Strojník aj rušňovodič vo výpovedi uviedli, že muž ležal na koľaji na cestovnej taške. Rušňovodič použil rýchlobrzdu, zrážke však už nedokázal zabrániť. Muža vypočujú až po súhlase lekárov. Strojník ani rušňovodič neboli pod vplyvom alkoholu.

NA HLAVNEJ STANICI 22-ročná Kristína z Bratislavy spoločne so svojím komplicom prepadla 44-ročnú ženu. Tú po útoku ju obrali o telefón. Prepadnutá žena sa bude liečiť asi týždeň. Mladá žena skončila v policajnej cele aj s návrhom na vzatie do väzby. Po jej komplicovi polícia pátra.

NA CYPRICHOVEJ ULICI horeli autá. S najväčšou pravdepodobnosťou neznámy páchateľ polial Škodu Octavia horľavinou a následne zapálil. Plamene následne zachvátili aj vedľa stojaci Citroën, na ktorom obhorela predná časť, na Octavii zhorela motorová časť. Požiar uhasili privolaní hasiči, škody na autách odhadli na 270-tisíc korún. Príčiny a okolnosti požiaru policajti vyšetrujú, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

NA PANÓNSKEJ CESTE policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky zaistili počas kontroly u 41-ročného Viliama D. heroín s celkovou hmotnosťou 3570 gramu, čo zodpovedá 62 obvyklým jednorazovým dávkam drogy. Viliam D. sa počas kontroly snažil podplatiť zakročujúceho policajta finančnou hotovosťou. Vyšetrovateľ obvinil Viliama D. zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a umiestnil ho v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI policajti našli u 20-ročného Daniela osem alobalových skladačiek s obsahom bielej látky. Iba o niekoľko minút na to na tej istej ulici policajti našli dve skladačky s obsahom hnedej látky u 21-ročnej Marcely. Daniela i Marcelu predviedli na policajné oddelenie a po vypočutí ich prepustili na slobodu. Zaistený materiál poputoval na kriminalistickú expertízu, polícia sa prípadmi ďalej zaoberá.

(ver)

Páčil sa vám článok?