Kde si treba dávať pozor na zlodejov

20.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

V prvom bratislavskom okrese podľa štatistiky v posledných rokoch klesá počet násilných trestných činov. Aj v porovnaní s minulým rokom polícia zaznamenala menej skutkov násilného charakteru.

Takmer polovica násilných trestných činov je už objasnená. Podľa štatistických údajov v okrese Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I klesol i počet lúpežných prepadnutí. Naproti tomu sa zvýšil počet majetkových trestných činov, a to najmä krádeží vecí nachádzajúcich sa u občanov, alebo ktoré občania ponechali bez dozoru vo svojej blízkosti najmä v reštauračných a pohostinských zariadeniach.

V územnom celku Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I sú stále aktuálne ulice, na ktorých dochádza najčastejšie k páchaniu trestnej činnosti. Pre vreckových zlodejov sú to najmä ulice Obchodná, Kamenné námestie, Michalská a Laurinská. Podľa štatistiky trestnej činnosti za minulý rok 2007 bolo v prvom bratislavskom okrese zaznamenaných najviac vreckových krádeží.

Pre páchateľov, ktorých zaujímajú najmä zaparkované motorové vozidlá, sú to ulice Žižkova, Židovská, Legionárska, Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu, Radlinského, Šancová.

(čer)

Páčil sa vám článok?