Tender na rozšírenie kamerového systému polície

6.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava pripravuje na prvý polrok vypísanie medzinárodného tendra pre výber dodávateľa rozšírenia kamerového systému pre mestskú políciu. V súčasnosti je v meste 44 kamier.

Vedenie mesta Bratislava chce zdvojnásobiť počet kamier MP do konca volebného obdobia. Kamery v rámci systému pribudnú vo všetkých mestských častiach (MČ), najprv v tých, kde chýbajú, povedal námestník primátora Tomáš Korček s gesciou aj pre mestskú políciu.

Kamera má pribudnúť napríklad na Hradskej ulici v okolí bytovky známej ako Pentagón na Stavbárskej ulici v MČ Vrakuňa, aj v štyroch lokalitách Starého Mesta - námestie Ľudovíta Štúra, Zámocká ulica, Ulica 29. augusta - Cintorínska a na Rybnom námestí pri morovom stĺpe. Rozšírenie kamerového systému pokryje mesto z kapitálového rozpočtu mestskej polície.

Mestskí poslanci by mali v apríli posúdiť návrh sociálneho systému pre policajtov, ktorý má zatraktívniť toto povolanie. Mesto ho bude financovať z bežných výdavkov mestskej polície.

"Vytypovali sme určité príplatky a príspevky pre mestských policajtov. Budú to dva nosné - náborový príspevok a hodnostný príplatok, plus jazykový a kalorický príplatok a ešte ďalšie," vysvetlil Korček.

Ak poslanci odsúhlasia nový sociálny systém, v priemere by sa mohol zvýšiť mesačný príjem mestského policajta vo výkone služby približne o 1500 až 2500 korún. Mesto získalo nájomné byty, takže bude zasadať bytová komisia MP, ktorá vytypuje uchádzačov so záujmom o takéto bývanie. Okrem nájomných bytov má mesto pre policajtov aj ubytovňu.

(tasr)

Páčil sa vám článok?