V Polus City Center a v okolí hliadkuje polícia

5.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mnohí si po incidente z piatka 1. februára 2008 v obchodno-zábavnom centre Polus City Center kladú otázku, ako sú podobné priestory, určené na zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí, ošetrené z pohľadu bezpečnosti.

Ako informovali predstavitelia Polus City Center, Cieľom obchodno-zábavného centra je poskytovať návštevníkom služby a komfort pri nakupovaní na najvyššej úrovni. Maximálna bezpečnosť návštevníkov vo verejných priestoroch centra je jeho prvoradým záujmom. Preto okrem vlastnej bezpečnostnej služby veľmi úzko spolupracuje s Policajným zborom Bratislava 3 a jeho príslušníci sú v priestoroch Polus City Center prítomní takmer nepretržite.

Okrem toho sú všetky verejné priestory centra monitorované kamerovým bezpečnostným systémom. Záznamy z tohto systému tiež napomohli Policajnému zboru pri vyšetrovaní incidentu z 1. februára, ktorý sa stal v priestoroch jeho nájomcu. Polus teda využíva všetky dostupné právne prostriedky na to, aby bezpečnosť návštevníkov v centre bola zaručená, uvádza sa vo vyhlásení vedenia obchodno-zábavného centra Polus City Center.

Stanovisko Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave 3:

Policajný zbor, najmä Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave 3, si cení úzku spoluprácu s manažmentom obchodno-zábavného centra. Motorom tejto spolupráce je obojstranná snaha o maximálnu bezpečnosť občanov, zákazníkov Polus City Centra a ochrana ich majetku. Nemalou mierou k tomu prispieva i kvalitný kamerový systém, ktorý pomáha ozrejmiť nielen incident z 1.februára tohto roku, ale i ďalších udalostí a životných situácií. Dennodenne je do okolia Polus City Centra i do samotného komplexu velené hliadka poriadkovej polície, či kriminálnej služby.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?