Správy z podsvetia 19/2002

3.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA KOMINÁRSKEJ ULICI prišlo zle 55-ročnej pani Márii z Bratislavy a pri garážach odpadla. Neznámy zlodej to využil a okradol ju o náušnice, hodinky a kabelu, v ktorej mala osobné doklady, osobné potreby, fotoaparát a tranzistor. Boli to veci v hodnote asi 11-tisíc korún.

NA ŽIDOVSKEJ ULICI kriminalisti zadržali páchateľa, ktorý sa chcel zmocniť auta značky AUDI A6, ktoré tu mal zaparkované jeho nemecký majiteľ na parkovisku. 26-ročnému Igorovi J. z Bratislavy sa podarilo poškodiť uzamykací systém v hodnote 64 000 korún a vniknúť do vozidla, ale  už sa mu  nepodarilo s  autom v hodnote 1 290 000 korún odísť, lebo ho zadržala polícia. Zlodej bol obvinený a bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

NA ČERNOCKÉHO ULICI v Loko Pube montoval 24-ročný Bratislavčan tlmič na pištoľ Pietro Berette. Polícia zistila, že zbraň vlastní nelegálne.

V SLÁVIČOM ÚDOLÍ našli v kríkoch v záhradkárskej osade bez známok života neznámeho zakrvaveného bezdomovca. Privolaný lekár konštatoval  jeho smrť. Prípadu sa ujali kriminalisti z KR PZ v Bratislave. Vyšetrovaním zistili, že v  utorok  večer vznikla medzi troma bezdomovcami, ktorí žili v opustených záhradách, hádka. Dôvodom bola skutočnosť, že jeden z nich zistil, že jeho spolubývajúci má čosi s jeho družkou. Svoje zohral i alkohol, ktorý v ten večer všetci traja popíjali. Žiarlivý  44-ročný Dušan  vzal na svojho spolubývajúceho murárske kladivo. 46-ročná Magdaléna, keď videla, čo sa robí, údajne z  domca, v ktorom spolu všetci traja bývali, ušla do Petržalky. Dušan ešte svoje dielo dokončil šnúrou od elektrospotrebiča a nehybného kolegu odtiahol do kríkov. Potom šiel k hypermarketu Tesco, kde vyhľadal družku, a spolu pili až dovtedy, kým ich tu nenašli policajti, ktorí medzitým vykonali mnoho úkonov a zadovážili dostatok dôkazov na to, aby vyšetrovateľ obvinil Dušana O. z vraždy.  Kriminalisti zistili aj totožnosť neznámeho bezdomovca. Ide o  44-ročného Michala L. z okresu Vranov nad Topľou.

NA KRIŽOVATKE ULÍC PÁRIČKOVA A REVÚCKA prepadli dvaja   muži vo veku 30 -35 rokov tmavšej pleti 26-ročnú Silviu. Keď sa s nimi stretla,  nevenovala im pozornosť. Len tu zrazu jeden z nich sa objavil pred ňou  a druhý - vysoký asi 170 cm silnejšej postavy, tmavej pleti s nagélovanými čiernymi vlasmi začesanými  dozadu, so strniskom na tvári - ju pevnými hrubými rukami chytil za hrdlo a snažil sa jej vziať retiazku. Keď sa mu to podarilo, obaja lupiči ušli po Revúckej ulici preč. Polícia prepátrala okolie, ale bezvýsledne.

NA KOPČIANSKEJ ULICI došlo ku kurióznej krádeži v colnom sklade. Bez zjavného použitia násilia odtiaľ niekto „premiestnil“ 10 paliet Becherovky, teda 450 kartónov, z ktorých každý obsahoval 6 litrových fliaš tohto obľúbeného nápoja. Firme vznikla škoda  asi 836 400 korún.

NA BUKOVINSKEJ ULICI došlo pod oknami jedného z rodinných domov k  výbuchu neznámej trhaviny, ktorá poškodila  celé okno a časť muriva pod oknom. Miesto výbuchu zaistila polícia a začala jeho ohliadku a dokumentovanie celého prípadu, ktorým sa zaoberá okresný  úrad justičnej polície Bratislava 3.

(ver)
Páčil sa vám článok?