Polícia ďalej vyšetruje okolnosti streľby v Poluse

3.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s piatkovou streľbou v nákupnom centre Polus polícia pátra po ďalších troch osobách zúčastnených na streľbe, z nich dve sa už podarilo stotožniť. Informovala o tom hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Bratislave Alena Toševová.

Na základe doterajšieho vyšetrovania, výsluchov zúčastnených na streľbe, svedeckých výpovedí, čiastkových výsledkov skúmania zaistených stôp a vykonanej ohliadky miesta činu sa zistilo, že zainteresovaných na streľbe bolo deväť osôb, medzi nimi boli dve súrodenecké dvojice.

Strelné poranenia dvoch osôb, ktoré sú v nemocnici, boli podľa výsledkov kriminalistických expertíz spôsobené samopalom vzor 61. Následkom strelného zranenia podľahol na mieste 39-ročný muž.

Vyšetrovanie v tomto prípade aj ďalej pokračuje vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy zčasti v štádiu pokusu a zčasti dokonanej, za čo hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov alebo na doživotie. Ohliadka miesta činu trvala viac ako 20 hodín, pričom polícia zaistila stopy potrebné pre ďalšie objasnenie skutku.

Príčina, motív ako aj ďalšie okolnosti streľby i to, kto sa ako podieľal na streľbe sa stále zisťuje. Vyšetrovaním sa aj naďalej zaoberá bratislavský krajský úrad justičnej a kriminálnej polície.

(banoviny

Páčil sa vám článok?