Mestská polícia tvrdí, že má málo zamestnancov

31.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Počet zamestnancov Mestskej polície je pre tak veľké mesto akým je Bratislava nedostatočný, tvrdí náčelníčka MsP Zuzana Zajacová. Ako uviedla, ku koncu roka pracovalo v mestskej polícii 277 pracovníkov, čo pre Bratislavu nestačí.

"Je celospoločensky známy fakt, že Bratislava ako hlavné mesto má najnižšiu mieru nezamestnanosti, čo znamená, že mnohokrát ponuka presahuje dopyt aj čo sa týka pracovných príležitostí. Je to otázka konkurencieschopnosti jednotlivých zamestnávateľov," konštatovala.

Zajacová tiež poukázala na to, že v minulom roku sa s ponukou práce snažili širokú verejnosť osloviť napríklad prostredníctvom burzy pracovných príležitosti alebo prostredníctvom úradov práce, no záujem o prácu v MsP prejavilo len 122 uchádzačov.

"Do výberového konania bolo pozvaných 74 uchádzačov, z ktorých sa fyzicky 43 zúčastnilo prijímacieho konania a následne postúpilo na psychologicko-diagnostické vyšetrenia. Z tohto počtu však vo výberovom konaní uspelo len 24 uchádzačov, ktorí boli následne prijatí do pracovného pomeru," spresnila. Zajacová zároveň doplnila, že nie každý novonastúpený zamestnanec je schopný zvládnuť náročné úlohy a tempo policajnej práce, a preto mnohokrát ešte počas skúšobnej lehoty radšej rady mestskej polície opustí.

Náčelníčka mestskej polície tiež uviedla, že v minulom roku pripravili pre zamestnancov dva jazykové kurzy. Prvý kurz anglického jazyka bol určený pre príslušníkov mestskej polície, ktorí pôsobia v bratislavskom Starom Meste, druhý kurz nemeckého jazyka bol určený pre širší okruh zamestnancov MsP, ktorí o účasť v ňom prejavili záujem.

"Oba kurzy boli ukončené záverečnými skúškami a momentálne je len na samotných účastníkoch oboch kurzov, či si nadobudnuté vedomosti budú ďalej zdokonaľovať a aj v tejto oblasti budú na sebe ďalej pracovať," konštatovala. Zajacová zároveň predpokladá, že príslušníci pôsobiaci priamo v teréne dokážu poskytnúť návštevníkom Bratislavy základné informácie v nemeckom, prípadne anglickom jazyku.

(sita)

Páčil sa vám článok?