Správy z podsvetia 02/2008

15.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA VRANOVSKEJ ULICI policajti našli u 16-ročného Daniela zrejme marihuanu. Chlapec po spozorovaní hliadky pustil na zem dve vrecúška s obsahom zelenej sušenej rastliny. Policajti ho predviedli na oddelenie, kde musel vysvetliť svoje konanie.

NA MEDENEJ ULICI našli v byte mŕtveho 35-ročného muža. Podľa vyjadrenia privolaného súdneho lekára smrť bola zavinená inou osobou, muž zomrel na následky bodného zranenia v oblasti ľavého ramena. Policajti ihneď po oznámení prepátrali okolie a zadržali podozrivú ženu. Vyšetrovateľ obvinil 52-ročnú Júliu B. z Bratislavy zo zločinu zabitia a spracoval podnet k návrhu na jej vzatie do väzby. Za zabitie hrozí obvinenej trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

NA OBCHODNEJ ULICI našli mŕtveho muža. Za akých okolností muž zomrel, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Privolaný lekár sa na mieste nevedel vyjadriť k príčine smrti a odporučil vykonať súdnu pitvu. Príčina smrti bude známa až po jej vykonaní. Podľa zistení polície ide o 55-ročného muža z Dubnice nad Váhom. Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

NA KAZANSKEJ ULICI na zastávke MHD dvaja muži lúpežne prepadli 61-ročného muža. Zvalili ho na zem a násilím mu odcudzili 12 kusov škatuliek cigariet a fľašu rumu. Zraneného muža ležiaceho na zemi si všimol okoloidúci, ktorý o prípade okamžite telefonicky informoval políciu. Policajti ihneď v blízkosti miesta činu zadržali dvoch podozrivých mužov. Teraz už 26-ročný Mário B. a 18-ročný Mário L. čelia obvineniu, vyšetrovateľ ich stíha za zločin lúpeže formou spolupáchateľstva. Na oboch Bratislavčanov spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. Za zločin lúpeže obvineným hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov.

NA BILÍKOVEJ ULICI policajti kontrolovali 17-ročného Mateja. V zápalkovej škatuľke našli bielu kryštalickú látku, pravdepodobne pervitín. Tú preskúmajú kriminalistickí experti.

NA VRAKUNSKEJ CESTE sa do objektu firmy vlámal dosiaľ neznámy páchateľ. Odcudzil stroj na potery zn. Estrich Boy DC 260, čím uvedenej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 1,2 milióna korún. Po páchateľovi i odcudzenom stroji policajti intenzívne pátrajú. Vo veci zločinu krádeže začal vyšetrovateľ trestné stíhanie.

(ver)

Páčil sa vám článok?