Policajti zachránili muža, pod ktorým sa prelomil ľad

3.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Štyria bratislavskí policajti zachránili dnes predpoludním život mužovi, pod ktorým sa prelomil ľad. Muža vo veku 49 rokov z Bratislavy zachránili štyria bratislavskí policajti z Petržalky. Spoločnými silami ho vytiahli z vody, keď sa pod ním prelomil ľad.

Muž si zrejme skracoval cestu cez jazero Veľký Draždiak v Petržalke. Približne 70 metrov od brehu sa pod ním tenký ľad prelomil a začal sa v ľadovej vode topiť. Policajtov na miesto privolali prostredníctvom linky 158.

Ako prvý prišli autom na miesto policajti z oddelenia skráteného vyšetrovania Petržalka-stred práp. Peter Kyselica (30), stržm. Milan Kozáčik (30) a z obvodného oddelenia PZ Petržalka-stred ppráp. Marcel Kováčik (24) a ppráp. Jozef Kečkeš (28).

Muži zákona neváhali ani chvíľu a išli topiacemu pomôcť. Zobrali z auta lano a po tenkom ľade, ktorý pod ich nohami praskal a hrozil, že sa každú chvíľu prelomí aj pod nimi, sa k topiacemu mužovi dostali. Policajti muža vytiahli z vody a dotiahli na breh. Skrehnutého, ale živého muža previezla privolaná rýchla zdravotná služba do nemocnice.

Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

(sita)

Páčil sa vám článok?