Správy z podsvetia 18/2000

25.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KOMÁRNICKEJ ULICI polial nezistenou horľavinou neznámy páchateľ osobné motorové vozidlo Škoda 105 a zapálil ho. Plamene spôsobili na aute 22-ročnému majiteľovi z Bratislavy škodu za 7800 korún.

NA DOLNOZEMSKEJ CESTE museli donucovacími prostriedkami policajti priviesť k rozumu 23-ročnú Bratislavčanku. Najskôr svetelné znamenie polície ignorovala, no po jazde s políciou za chrbtom zastavila. Mladá žena začala policajtom vysvetľovať, že zastaviť nemohla, pretože telefonovala. Upozornila ich, že takýto priestupok sa rieši 500-korunovou blokovou pokutou, tak nech to rýchlo vybavia, lebo sa ponáhľa. Odmietla s policajtmi komunikovať a začala sa vulgárne a agresívne správať. Na policajnej stanici zistili pravú príčinu jej agresie. Skúškou na alkohol jej v dychu zistili vyše 1,3 promile alkoholu.

NA ŽUPNOM NÁMESTÍ sa 39-ročná Rumunka pokúsila 40 nemeckými markami a 50 maďarskými forintmi podplatiť policajta z policajnej hliadky s tým, aby ju nepredvádzali na policajné oddelenie. Policajti zostali nepodplatiteľní a predviedli ju pred vyšetrovateľa, ktorý ju obvinil zo spáchania trestného činu podplácania. Na príkaz sudcu Okresného súdu Bratislava I skončila v nedeľu obvinená Rumunka vo väzbe.

V ELEKTRIČKE ČÍSLO 4 MEDZI ZASTÁVKAMI JESENSKÉHO ULICA A ŠPITÁLSKA prepadol 23-ročného muža neznámy páchateľ. Pod hrozbou použitia zbrane a vyhrážok juhoslovanskou mafiou od neho žiadal, aby mu ukázal peňaženku. Potom mu ju vzal, ako i vak, ktorý mu strhol z pleca a ušiel na neznáme miesto. Polícia s popisom muža okamžite prehľadala okolie, avšak neúspešne.

V KRÁĽOVSKOM ÚDOLÍ v recepcii hotela Sorea neznámy muž požiadal recepčnú o výmenu 60 DEM za koruny. Keď vybrala peňaženku, v ktorej bolo 36-tis. korún, muž sa pokúsil jej ju vytrhnúť z ruky. Žena sa bránila, došlo k zápasu, pri ktorom ju udrel pištoľou do hlavy. Na jej krik pribehol barman a druhá recepčná a spoločne vytlačili násilníka na terasu, odkiaľ sa mu podarilo ujsť skôr, ako prišla polícia, ktorá po ňom intenzívne pátra.

NA OSTREDKOVEJ ULICI pri športovom gymnáziu neznámy páchateľ prepadol 42-ročnú ženu. Zdrapil ju za vlasy a prikázal jej, aby sa vyzliekla. Potom jej rozkázal nahnúť sa dopredu a znásilnil ju. Po tom všetkom ešte ženu donútil k orálnemu sexu a na záver ju kompletne oraboval. Musela mu odovzdať všetky šperky, ktoré mala pri sebe - 11 prsteňov, tri retiazky a deväť príveskov v celkovej hodnote 40-tis. korún.

NA ŠPORTOVEJ ULICI poranil mačetou 60-ročný Z. S. vo svojom byte 68-ročného muža. Privolaní policajti, ktorí dostali echo, že na Športovej ulici je dobodaný muž, našli najprv Z. S., ktorého okamžite odzbrojili a zadržali. V jeho otvorenom byte na druhom poschodí potom našli aj jeho obeť, ktorú záchranka odviezla do nemocnice, kde si dedka nechali na pozorovanie. Z. S. pri dychovej skúške na alkohol ,,nafúkal" 2,24 promile.

NA DOHNÁNYHO ULICI v byte 49-ročnej Bratislavčanky 27-ročný Ukrajinec Ivan Ivanovič O., ktorý k nej prišiel na návštevu, primiešal svojej hostiteľke do nápoja uspávací prášok. Keď zaspala, ukradol jej 2000 DEM, 150 ATS, 1000 Sk a zlaté a strieborné šperky. Spôsobil jej škodu za vyše 130-tis. korún.

(ver)
Páčil sa vám článok?