Muž strieľal z okna a zomrel na polícii

28.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Minulú stredu popoludní dostala polícia oznámenie, že na Björnsonovej ulici strieľa z okna na treťom poschodí neznámy muž. Policajti ho predviedli na policajné oddelenie, kde zo zatiaľ nejasných príčin zomrel.

Podľa informácií hovorkyne bratislavského krajského policajného riaditeľstva Marty Bujňákovej policajti predviedli na policajné oddelenie 45-ročného pána Rastislava a umiestnili ho do miestnosti pre zadržané osoby. Pri predvádzaní nekládol odpor, komunikoval s policajtmi, potom tu dokonca zadriemal, preto prestali s ním komunikovať.

Krátko po 15. hodine si všimli, že nejaví známky života. Privolali záchranku, snažili sa mu nahmatať pulz, dávali mu prvú pomoc, ale muž im pred očami „odchádzal“ a lekár rýchlej zdravotníckej služby konštatoval už len smrť.

Privolaný súdny lekár o 15.50 hodine ako predbežnú príčinu smrti určil infarkt, ale na presné stanovenie príčiny smrti nariadil vykonať súdnu pitvu. Prvé správy hovorili o zlyhaní srdca v dôsledku intoxikácie liekmi a alkoholom. Ďalším preverovaním polícia zistila, že zosnulý muž strieľal z bytu z ilegálne držanej pištole. V jeho byte boli nájdené i porozhadzované lieky.

Prípadom sa zaoberalo vedenie okresného riaditeľstva, ktoré po oboznámení sa s dostupnými písomnosťami nezistilo zanedbanie povinnosti zo strany policajtov ani zneužitie právomoci verejného činiteľa. Prípadom sa zaoberá aj inšpekcia ministra vnútra.

(ver)
Páčil sa vám článok?