Správy z podsvetia 41/2007

27.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP napadli dvaja Angličania taxikára. Keď vystúpil z vozidla, zvalili ho na zem a začali do neho kopať. Potom z miesta činu ušli. Policajti 25-ročného Tobyho a 40-ročného Iana zadržali na Drevenej ulici a následne predviedli na policajné oddelenie. Prípad budú napokon riešiť iba ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

NA KAZANSKEJ ULICI lúpežne prepadol pobočku banky ozbrojený 22-ročný Slavomír V. zo Sládkovičova. Žiadal od pracovníčky peniaze, so sebou si odniesol niekoľko stotisíc korún. S peniazmi v bielej igelitovej taške ušiel smerom na Stavbársku ulicu. Polícia Slavomíra zadržala a vypátrala aj jeho dvoch komplicov, 19-ročného Dušana K. a 17-ročného Viktora D. takisto zo Sládkovičova, ktorí krátko pred činom zisťovali, či je v pobočke banky ochranka a po lúpeži si s ním peniaze rozdelili. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.

NA VAJNORSKEJ ULICI dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 29-ročného muža. Pri budove Istropolisu ho zhodili na zem a začali do neho kopať. Pod hrozbou použitia zbrane žiadali od neho peniaze. Následne ho prehľadali, pričom mu odcudzili mobilný telefón a z miesta činu ušli na zatiaľ neznáme miesto. Policajti po páchateľoch intenzívne pátrajú. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva, páchateľom za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.

NA TRNAVSKEJ ULICI prišla o tašku s dokladmi, mobilom a ďalšími vecami v celkovej hodnote asi 16-tisíc korún 46-ročná Bratislavčanka. Zlodej, ktorý využil jej nepozornosť počas nakladania tovaru do batožinového priestoru,  tašku ukradol zo sedadla auta.

NA BEŇADICKEJ ULICI horelo v pizzerii. Oheň zničil terasu pizzerie, okrem toho následkom tepla sa poškodilo i zariadenie podniku. Predbežne sa škoda odhaduje na 1,5 milióna korún. Podľa vyjadrenia požiarneho technika nie je vylúčené cudzie zavinenie. Polícia okolnosti požiaru vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci. Požiar poškodil i blízko stojace motorové vozidlo Škoda Octavia, na ktorom vznikla škoda asi 50-tisíc korún.

NA ULICI M.-SCH. TRNAVSKÉHO Dúbravke pri obradnej sieni našli mŕtvu  ženu vo veku asi 50 rokov s výškou 160 cm. Bratislavská polícia zisťuje jej totožnosť.

(ver)
Páčil sa vám článok?