Chytili zlodejov telefónnych káblov

25.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ešte 16. januára zistili pracovníci Slovenských telekomunikácií, že na Pajštúnskej ulici v Petržalke na opustenom oplotenom stavenisku z neuzamknutej šachty odcudzili neznámi páchatelia káble.

Šlo o 16 kusov zemných telekomunikačných káblov asi päť metrov dlhých a s priemerom desať centimetrov. Vďaka tejto krádeži údajne došlo k výpadku  telefónneho spojenia na území asi štvrtiny  Petržalky. Na miesto bola vyslaná výjazdová skupina z okresného policajného riaditeľstva v Petržalke.

Od pracovníka  telekomunikácií sa dozvedeli, že už okolo 17. hodiny im občania Petržalky hlásili výpadky telefónneho spojenia. Podľa odhadov zlodeji spôsobili škodu asi za milión korún, pričom konečnú sumu vyčíslia až po vykonaní opravy. Polícia zadokumentovala miesto činu a začala pátrať po páchateľoch.

Policajti sa rozbehli po zberniach a výkupniach druhotných surovín, preverovali osoby zaoberajúce sa takouto činnosťou najmä z radov bezdomovcov a osôb už stíhaných pre takúto trestnú činnosť. Prepátrali celú Petržalku. Stopy viedli do Modrého domu na Čapajevovu ulicu.

Získali dostatok dôkazov na to, aby z trestného činu krádeže boli obvinení dvaja  mladíci  Igor T. (1981) a Roman T. z Galanty, ktorý dovŕši 18 rokov v novembri tohto roku. Zašli s káričkou na Pajštúnsku ulicu, pílkou prerezali káble, naložili na káričku a odviezli na Čapajevovu ulicu a odkáblovali. Na druhý deň odviezli náklad do zberných surovín mimo Petržalky, kde za 80 kilogramov zinkasovali 4000 korún. Za  skutok im hrozí trest odňatia slobody od 2 do 8 rokov.

(ver)

Páčil sa vám článok?