Správy z podsvetia 05/2003

22.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA DUNAJSKEJ ULICI rozbili sklo na výklade predajne kvetín v pasáži traja mládenci a ukradli dekoračné vázy a kvetiny. Snažili sa utiecť, ale na Rajskej ich policajti zadržali. Ešte sa ich prípadom polícia zaoberá, ale zrejme ich neminie obvinenie z krádeže vlámaním.

NA ŽILINSKEJ ULICI v noci prepadli traja muži 25-ročného Tomáša, ktorý sa s nimi spoznal len v tú noc v bare Spider a chcel ich odprevadiť na železničnú stanicu. Noví „kamoši“ ho chytili pod krk, prehľadali mu vrecká a ukradli dva mobily. Zranenia neutrpel. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ odcudzili dvaja chlapci, 10-ročný Lukáš a 14-ročný Richard, obaja z Galanty, mobil 63-ročnej panej. Prostredníctvom linky 158 občania informovali políciu. Chlapci odhodili mobil do kríkov a chceli ujsť, no skončili na policajnom oddelení.

NA HVIEZDOSLAVOVOM NÁMESTÍ umiestnil na telefónny automat v neuzavretej telefónnej búdke neznámy páchateľ výbušnú látku, ktorá explodovala. Našťastie nikoho nezranila, iba poškodila telefónny automat. Polícia vykonala ohliadku miesta výbuchu, odborníci z Kriminalisticko-expertízneho ústavu zaistili vzorky, aby zistili, o akú výbušnú látku išlo. Škoda, ktorá vznikla Slovenským telekomunikáciám, ešte nebola vyčíslená.

NA JELENEJ ULICI zjavne podgurážený 30-ročný muž búchal do zaparkovaných áut. Okoloidúci kriminalisti ho po preukázaní svojej totožnosti vyzvali, aby urobil to isté. Ten namiesto toho na policajnú hliadku zaútočil a chystal sa použiť aj bodnú zbraň. Policajti mu v tom však zabránili použitím donucovacích prostriedkov. Vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa, umiestnil ho v policajnej cele a spracoval návrh na vzatie do väzby.

NA OBCHODNEJ ULICI prepadli traja neznámi páchatelia 79-ročného pána Štefana z Topoľčianok, ktorý predtým pricestoval do Bratislavy vlakom a hneď na Hlavnej stanici sa zoznámil s mladou ženou, s ktorou cestoval v električke. Jeden z útočníkov ho udrel päsťou do tváre a ostatní ho začali šacovať. Odcudzili mu hotovosť a mobilný telefón. Celková škoda mu bola spôsobená vo výške 13.000 korún. Drobné poranenia tváre a odreniny si nevyžiadali práceneschopnosť, ale na hrozný zážitok pán Štefan tak skoro nezabudne.

NA RAČIANSKOM MÝTE zadržali policajné hliadky 25-ročného Petra zo Sládkovičova. V predajni Trafika - Tipos rozbil výklad a odcudzil štyri zapaľovače v hodnote 12 500 korún. Vyšetrovateľ ho obvinil pre trestný čin krádeže vlámaním.

NA BELINSKÉHO ULICI policajné hliadky zadržali 22-ročného Jána, ktorý sa tu v jednom z domov dopustil lúpeže. Ján vtlačil poškodenú 72-ročnú pani Oľgu do jej bytu a vytrhol jej kabelku. Jej volanie o pomoc privolalo suseda, ktorý začal lúpežníka naháňať až k vchodovým dverám, ktoré boli, našťastie, zamknuté, a tak nemohol ujsť. Policajti Jána ihneď zadržali, predviedli a vyšetrovateľ vzniesol proti nemu obvinenie pre trestný čin lúpeže. V policajnej cele, kde bol umiestnený, si počká na vzatie do väzby. Pani Oľga pri páde utrpela zranenie, ktorého čas liečenia je vzhľadom na jej vek ťažko odhadnuteľný.          

(ver)
Páčil sa vám článok?